58

 

Prvo soboto novega leta je bilo v Železnikih prav čarobno božično vzdušje. Pa ne v pocukranem smislu, pač pa v lepoti druženja z Gospodom, poslušanju božičnih pesmi in objemu čudovite narave. V soboto 3.1. 2015 je bil namreč za Železnike in okoliške vasi poseben dan. Pevski zbori župnij iz Selške doline so skupaj pripravili koncert in zapeli vsak svojo božično pesem. Ker pa se v božičnem času spominjamo rojstva, začetka življenja našega Boga, so se organizatorji odločili, da bodo prostovoljne prispevke dobrodelnega koncerta namenili Zavodu ŽIV!M, čigar člani si prizadevamo, da bi rojstvo omogočili tudi tistim, ki jim grozi nevarnost splava.

Pred koncertom smo člani Zavoda ŽIV!M oblikovali molitveno uro, v kateri smo z molitvijo rožnega venca, premišljevanjem iz svetega pisma, spodbudami papeža Frančiška in razmišljanjem o skrivnosti življenja pred Najsvetejšim prosili Gospoda za nerojene in odprtost do življenja. Z različnimi nagovori pa smo sodelovali tudi med mašo in med samim koncertom, kjer smo preko osebnih zgodb predstavili poslanstvo in prizadevanja Zavoda ŽIV!M. V Železnikih smo bili toplo sprejeti, vzdušje je bilo domačno in to se je čutilo skozi ves večer.

Koncert zborov celotne dekanije, ki je bil po maši, pa ni omogočal poslušalcu zgolj občudovanje lepih harmonij, ampak tudi molitev in doživljanje Božje slave. Kot je ubesedil na koncu gospod župnik: »Kakšno slavo so šele angeli prepevali na božično noč novorejnemu Kralju!« Vsekakor smo si lahko po zaslugi pevcev vseh starosti ustvarili neko podobo tega.

Na koncu bi se radi ŽIV!M-ovci še posebej zahvalili za čudovito srečanje in za vsak novčič, ki ste ga prispevali za delovanje našega zavoda, za vse matere v stiskah, za vse mlade, ki jih preko predavanj nagovarjamo, za Boga, ki se rojeva v preprostih in malih! Naj Vam ta isti Bog povrne potlačeno in zvrhano mero!

Člani Zavoda ŽIV!M

 zivim

Fotografije božičnega koncerta si lahko ogledate v fotogaleriji: BOŽIČNI KONCERT 2015; foto: Matic Megušar

Go to top