Janez Tolar Zakonski jubilantje 2016

 

Slovesnost zakonskih jubilantov v župniji Železniki praznujemo vsako leto in sicer v nedeljo po prazniku sv. Antona Puščavnika (17. 1.), zavetnika naše župnije.
Povabimo pare, ki praznujejo 10., 20., 25., 30., 40., 50. obletnico zakona ali več. Vseh je okoli 100, odzove pa se jih dobro tretjino.

Zavedamo se, da v skupnem življenju niso navzoče samo besede ljubezni in razumevanja, ampak dostikrat padejo tudi trde besede, ki ranijo, ki lahko družino tudi resno ogrozijo. Zato mnoge družine razpadejo.
Tako imamo na to nedeljo toliko večji razlog, da se veselimo in se Bogu zahvalimo za naše zveste zakonce, za vsa leta njihovega skupnega življenja, za njihovo zvestobo danim poročnim obljubam, ki jih je težje živeti, kot pa izreči.
Zakonci se v svojem vsakdanjem življenjem trudijo razvrednotenemu svetu pokazati tiste vrednote, ki osrečujejo in plemenitijo medsebojni odnos moža in žene ter otrok in tako cele družine, tudi še deset, dvajset, petindvajset, trideset, štirideset ali petdeset in več let po poroki. S sveto mašo in drobno pozornostjo jim pokažemo, da jih cenimo, da smo nanje ponosni, da jim župnija kot občestvo želimo stati ob strani in jih podpirati na njihovi življenjski poti.

Zato jih povabimo, da se na omenjeno nedeljo udeležijo svete maše, ki je posvečena posebej njim. Pri sv. maši se s skupno zahvalo in priprošnjo obračamo na Boga, ki je vir ljubezni in zvestobe ter usmiljenja in odpuščanja, prosimo pa tudi za naprej pa ne le zase, pač pa tudi za vse druge zakonske pare.

Po sveti maši so povabljeni na kratko druženje v župnišče.

Tine Skok, župnik

foto: Janez Tolar

 

 

Go to top