Romanje fatimske Marije Romarice po ulicah, vaseh in zaselkih naših župnij.

Marijina kapelica župnija Črnomelj 2

Ob stoti obletnici fatimskih prikazovanj Združenje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu podarja dekanijam malo kapelico s kipcem fatimske Matere Božje v zahvalo za sprejem Marije Romarice v letu 2016 in z namenom poživitve družinske molitve rožnega venca v milostnem letu 2017.

Tudi tam, kjer ni navade, da bi »Marijo nosili«, je letos ob stoti obletnici fatimskih dogodkov med 13. majem in 13. oktobrom priložnost, da družine, ki to želijo, ob Mariji molijo. Ob tem lahko k molitvi povabijo tudi sosede, prijatelje ali sorodnike ali pa se več družin zbere pri vaškem znamenju ali kapelici. Prav gotovo je v vsakem predelu župnije vsaj nekaj takih družin. Zato povabljeni vsi, kjer bi Marijo sprejeli, da se prijavite in sprejmete Marijo v svoje okolje, ulico, vas ali zaselek.
Ko Marijina podoba pride v župnijo, naj obišče čim več družin. Družina, ki bo gostila Marijo, naj k molitvi povabi vse svoje družinske člane ter tudi sorodnike in sosede. Če bo povpraševanje večje, lahko Marijin kip vsak zvečer obišče tudi po dve ali več družin.
Družine si bodo izmenjavale Marijin kip med seboj v cerkvi pri večerni maši. Kip Marije romarice bo med mašo v cerkvi na častnem mestu: v Železnikih na stranskem oltarju Rožnovenske Marije, na Zalem Logu pri krstnem kamnu in v Dražgošah na stranskem oltarju fatimske Marije. Po maši pa ga gostitelj odnese na svoj dom. Naslednji dan gostitelj Marijinega kipa le tega prinese v cerkev. Če se bo v enem dnevu izmenjalo več gostiteljev oziroma na soupravah, kjer ni vsak dna maše pa se gostitelji za izročitev kipa dogovorijo sami.
Ob dopoldnevih, ko so družine zdoma, bodo Mariji Romarici radi molili tisti, ki delate na več izmen, upokojenci pa tudi otroci v vrtcu bodo Marije veseli.

Na pastoralnem področju naših župnij bo kip fatimske Marije romarice romal takole:
• Železniki: od srede, 31. maja, (zadnji dan šmarnic) do sobote, 10. junija, (11 dni: Dašnica, Log in Rudno, Na Kresu, Češnjica, Otoki, Racovnik, Trnje, Na Plavžu, Smoleva, Martinj Vrh in Ojstri Vrh, Jesenovec),
• Zali Log: od nedelje, 11. junija, (Sveta Trojica) do srede, 14. junija, (4 dni: Martinj Vrh, Davča in Zali Log – Grapa, Potok in Osojnik, Zali Log),
• Dražgoše: od četrtka, 15. junija, (sveto Rešnje Telo in Kri) do petka, 16. junija, (2 dneva: pri cerkvi, na Pečeh).

 

Priporočljivo je, da se družina ali skupnost tudi posveti Jezusovemu in Marijinemu srcu, če se je na to pripravljala, oziroma obnovi posvetitev najsvetejšima Srcema, če je že posvečena.
V kapelici bo z Marijo potovala knjižica z navodili za molitev in posvetitev družin Jezusovemu in Marijinemu srcu.

Go to top