SKUPINSKA

Na sončno soboto, 7.10. 2017 smo se ministranti iz dekanije Škofja Loka zbrali na letnem srečanju. Letos je srečanje gostila sosednja župnija Selca. V župnijski cerkvi smo se najprej predstavili, nato prisluhnili evangeljskemu odlomku ter razlagi in zmolili desetko rožnega venca. Razdelili smo se v dve tekmovalni skupini. Ministranti so se pomerili v ministrantskemu kvizu, ki je letos zajemal znanje o Mariji in svetem zakonu. Tako na kvizu za mlajše kot starejše, so prvo mesto osvojili domači ministranti iz Selc. Istočasno pa je igrišču v Rovnu potekal nogometni ministrantski turnir. Med mnogimi drugimi je sodelovala ekipa iz Železnikov, dve ekipi iz Dražgoš in dve iz Zalega Logu.

Sliši se skoraj neverjetno, saj je finalna tekma ob 12.30 potekala ravno med boljšima ekipama iz Dražgoš in Zalega Logu. Slednji so po napeti tekmi osvojili prvo mesto, Dražgošani pa drugega! To je izjemen uspeh za obe naši mali župniji. Premagali so veliko večje župnije in bodo tako prihodnjo soboto, 14.10. nastopili na nadškofijskem ministrantskem nogometnem turnirju, ki bo potekal v Ljubljani.

ministranti 2017
Še enkrat vse čestitke! Tudi ostale župljane povabimo, da čestitate našim ministrantom za njihovo zvesto pomoč v župniji ter njihovo povezanost, ki je letos obrodila bogate sadove!

Bogu hvala!

Blaž, kaplan

 

Go to top