Jezus se pridruži na poti v Emavs (Lk 24,13-27)

Molimo te, Kristus, in te hvalimo.
Ker si s svojim vstajenjem svetu dal novo življenje.

D Emavs SRT 1200

»Dva razočarana učenca hitita v Emavs. Med potjo se jima kot tujec pridruži Jezus in ju povpraša o njunih pogovorih. Pojasnita mu, kako so veliki duhovniki in poglavarji Gospoda izročili v smrtno obsodbo in ga križali. Oni pa so upali, da je on tisti, ki bo odrešil Izraela. Jezus jima razloži, kako je za odrešenje človeštva bilo potrebno, da je Kristus to pretrpel in šel v svojo slavo.«

Dobri Odrešenik, pozoren si do vseh razočaranih, oddaljenih in izgubljenih. Bolj ti je mar za stoto ovco, ki je zašla, kakor za devetindevetdeset pravičnih, ki ne potrebujejo spreobrnjenja. Spodbujaj nas, da te bomo posnemali. Pozorni naj bomo do vseh, ki so daleč, da se vrnejo v tvoje usmiljeno naročje. Pri tem naj nam pomaga Marija, mati usmiljenja.

Veseli in raduj se, Devica Marija, aleluja. Ker je Gospod res vstal, aleluja.

                                                                                  Anton Nadrah, Za vstalim Gospodom

Župnijski dogodki v maju (in juniju)

Generalni vikar ljubljanske nadškofije msgr. dr. Franc Šuštar je v zadnjih Sporočilih slovenskih škofij (5/2020) obvestil, da za duhovniška srečanja v maju in juniju zaradi razglašene epidemije koronavirusa in negotovosti do kdaj bodo trajali omejitveni ukrepi, na škofiji ne morejo objaviti datumov za v naprej predvidena srečanja.

Zato omenjeno obvestilo lahko prenesemo tudi za dogodke v okviru naših župnij. Predvsem imam v mislih prvo sveto spoved in prvo sveto obhajila za tretji razred ter poletni oratorij. Oboje je povezano z intenzivnimi pripravami. Za prvo sv. spoved in prvo sv. obhajilo so priprave že potekale v okviru rednega verouka in se nadaljujejo z delom doma.

Za oratorij pa je ravno tisti konec tedna, ko smo imeli predvidene intenzivne priprave za animatorje na Sv. Joštu, bila razglašena karantena. Ko bodo omejitveni ukrepi odpravljeni in bodo srečanja možna, bomo objavili kako naprej.

 

Šmarnice

Letos smo za šmarnično branje izbrali zgodbe za otroke z naslovom Največji dar. Napisala jih je Marjeta Cerar. Dr. Bogdan Dolenc pa je v zgodbah za odrasle strnil življenjepis, v katerem se nam predstavi Sveti Janez Henrik Newman.

Po en izvod šmarničnega branja za otroke so voditelji šmarnic na soupravah že prejeli. Ker pa skupno obhajanje te marijanske pobožnosti do nadaljnjega ne bo možno, ste povabljeni, da šmarnice obhajate po domovih. Knjigo lahko naročite na tel: 03 490 14 20 ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Šmarnice za otroke - Marjeta Cerar: Največji dar. Cena za knjigo: 8,50 EUR.
Šmarnice za odrasle - Bogdan Dolenc: Sveti Janez Henrik Newman. Cena: 8,50 EUR.

 

Prvi petek in prva sobota

1. 5. je prvi petek v mesecu. Obisk po domovih je še vedno prepovedan.

Povabljeni, da četrto od petih molitev na fatimski način obhajate sami tako, da molite rožni venec s premišljevanji, da iz ljubezni do Boga obudite kesanje (s trdnim sklepom, da čim prej pristopite k zakramentalni spovedi) in da prejmete duhovno obhajilo.

 

Teden molitve za duhovne poklice

Zaradi nastalih razmer bo molitveni teden za duhovne poklice, ki poteka v tednu pred 4. velikonočno nedeljo, prestavljen na tisti čas, ko bo to mogoče. Ne moremo določiti časa, čeprav bi si želeli, da bi imeli ta teden molitve pred praznikom sv. Petra in Pavla ali pa pred molitvenim dnevom za duhovne poklice v začetku septembra, ko se zberemo po škofijah v naših Marijinih svetiščih. Datum za teden molitve bomo pravočasno sporočili.

Molitev za duhovne poklice ni omejena le na teden molitve ali na dan molitve za duhovne poklice. Vedno smo k temu povabljeni in zato je prav, da s to prošnjo in zavzeto molitvijo pridemo pred Gospoda tudi sedaj na nedeljo Dobrega pastirja. Sedanje razmere zaradi koronavirusa nas močno spodbujajo, da molimo za nove duhovne poklice.

msgr. dr. Franc Šuštar, voditelj Urada za pastoralo poklicanosti in duhovne poklice

 

Zahvale

Hvala za vaše darove za sv. maše in za darove za župnijske potrebe, ki ste jih nakazali na TRR župnije. Bog povrni vsem.

Go to top