ZL Sveta Trojica

Sveta Trojica, glavni oltar na Zalem Logu, detajl

Hvala za vaše darove za sv. maše in za darove za župnijske potrebe (pušico in ofer), ki jih darujete v nabiralnike v cerkvi. Bog povrni vsem.

Ž:      Danes, na prvo nedeljo, bodo vaši darovi namenjeni za obnovo nove hiše.

ZL:    Danes, na prvo nedeljo, bodo vaši darovi namenjeni za potrebe župnije.

D:      Hvala za darove, ki ste jih ob smrti +Marice Šturm sosedje darovali za sv. maše in za cerkev. Maša ob 7. dnevu bo v četrtek, 11. 6., ob 18. uri ter ob 30. dnevu v petek, 3. 7., ob 20. uri v Dražgošah.

 

Prva spoved, prvo obhajilo in zaključek verouka za 3. r.

Prvoobhajanci iz Železnikov in Zalega Loga naj pridejo k zadnji veroučni uri, ki bo potekala v cerkvi v Železnikih po rednem veroučnem urniku, v torek, 9. junija (ob 7.15 ali ob 13.05).

Prva sveta spoved bo v sredo, 10. 6., ob  17. uri v cerkvi v Železnikih za vse prvoobhajance iz obeh župnij hkrati. Po spovedi bo za prvoobhajance v cerkvi še vaja za slovesnost.

Prvo sveto obhajilo bo:

Ž:      v Železnikih v soboto, 13. 6., ob 10. uri ter

ZL:    na Zalem Logu v nedeljo, 14. 6., ob 9. uri.

 

Zaključek verouka

Ž:      Za otroke od 4. r. do 9. r. iz Župnije Železniki bo zadnja veroučna ura potekala v tednu od 8. 6. do 12. 6. po rednem veroučnem urniku. Veroučenci bodo pristopili k sveti spovedi in na koncu prejeli spričevalo.

 

ZL:    Na Zalem Logu bo zadnja veroučna ura za otroke od 1. r. do 9. r. (razen 3.r.) iz Župnije Zali Log potekala v četrtek, 11. 6., ob 16. uri v cerkvi na Zalem Logu. Otroci od 4. r. dalje bodo pristopili k sveti spovedi. Po sveti maši, ki bo ob 17. uri, pa bo razdelitev veroučnih spričeval.

 

D:      V Dražgošah bo zadnja veroučna ura za vse otroke iz Župnije Dražgoše potekala v petek, 12. 6., ob 19. uri v cerkvi v Dražgošah. Otroci od 4. r. dalje bodo pristopili k sveti spovedi. Po sv. maši, ki bo ob 20. uri, pa bo razdelitev veroučnih spričeval.

 

Sveto Rešnje telo in kri

Letos bomo imeli procesije v vseh treh župnijah po cerkvi pri stranskih oltarjih že na zapovedan praznik, v četrtek 11.6., pri večernih mašah:

Zali Log ob 17. uri.

Dražgoše ob 18. uri. V Dražgošah bo zato prihodnjo nedeljo maša normalno ob 8. uri.

Železniki ob 19. uri. V Železnikih bo maša v četrtek tudi ob 8. uri zjutraj.

 

Prva sobota

Ž:      Sedaj po maši povabljeni k prvosobotni pobožnost. Po litanijah in posvetilni molitvi se bo večer nadaljeval z rožnim vencem s premišljevanji, tihim češčenjem Najsvetejšega in molitvijo brevirja do 22. ure. Medtem bo priložnost za sveto spoved.

Go to top