Susa panorama IMG 20201010 095301

Svatba je pripravljena, toda povabljeni je niso bili vredni. Pojdite torej na križišča in povabite na svatbo, kogar koli najdete. (Mt 22,8-9)

 

Oznanila

D:      Hvala za darove, ki ste jih ob smrti +Jožefa Šolarja (Mihovega) sosedje darovali za sv. mašo in za župnijo.

Smn za Martinj Vrh

ZL:    Danes, 11. 10. 2020, ob 9. uri obhajamo smn za Martinj Vrh ponovno v cerkvi v Suši.

V četrtek in petek je potekalo čiščenje cerkve. Hvala vsem izvajalcem del in prostovoljcem, ki ste s svojim delom prispevali, da je po zaključeni obnovi notranjih ometov ter beljenju in restavriranju stenskih poslikav, v naši priljubljeni romarski cerkvi spet možno objahati sveto bogoslužje. Slovesni blagoslov obnovitvenih del je predviden v spomladanskem času.
Hvala za darove, ki ste jih danes pri ofru namenili za pokritje stroškov obnove.

Oktober – mesec molitve rožnega venca

V oktobru molimo rožni venec pred Najsvetejšim:
D,ZL:  v Dražgošah in na Zalem Logu vsako nedeljo pol ure pred sveto mašo.
ZL:    na Zalem Logu prihodnjo nedeljo molitev vodi: Potok,
Ž:      v Železnikih vsak dan pol ure pred mašo ob 18.30 uri. Prihodnji teden bodo molitev rožnega venca v Železnikih vodili: sredo, 14. 10. – 7. r.; četrtek, 15. 10. – 5. r.; petek, 16. 10. – 6. r.;

Med molitvijo povabljeni k spovedi pred zapovedanim praznikom vseh svetih.

Devetdnevnica pred birmo in birma za birmance iz vseh treh župnij

Devetdnevnica poteka do četrtka, 15. 10., vsak večer ob 19. uri v cerkvi v Železnikih.
V okviru birmanske devetdnevnice ste v sredo, 14. 10., po maši ob 19.30 povabljeni v cerkev sv. Antona v Železnike k slavilni molitvi pred Najsvetejšim. Pridružimo se našim birmancem in jih podprimo z molitvijo.
Slovesnost svete birme bo v soboto, 17. 10., ob 10. uri v Železnikih.

Žegnanje za Železnike

Prihodnjo nedeljo, 18. 10., bo smn v Železnikih.  Pri vseh mašah bo ofer za obnovo hiše pri cerkvi. Zato bo nabirka za misijone v Železnikih en teden kasneje, v nedeljo, 25. 10.

Misijonska nedelja

Letošnje obhajanje misijonske nedelje bo potekalo prihodnjo nedeljo, 18. oktobra. Nabirka za misijone bo v Dražgošah in na Zalem Logu v nedeljo, 18. 10., v Železnikih pa v nedeljo, 25. 10. Hvala za molitve, žrtve in darove za misijone.

Zakonski jubilanti

Slovesnost zakonskih jubilantov bomo letos obhajali prihodnjo nedeljo, 18. 10., pri sv. maši v Dražgošah ob 8. uri na Zalem Logu ob 9. uri in v Železnikih ob 10. uri. Povabljeni vsi zakonci še  posebej tisti, ki letos praznujete 10, 20, 25, 30, 40, 50 ali več let od sklenitve svetega zakona.  
Pri slovesnosti bodo zakonci prejeli skupni blagoslov: da bi Bog vse te zakonce ohranil v svoji ljubezni in jim dal moč, da bodo še naprej priče njegove neizmerne dobrote ter bodo svoje domače vodili h Kristusu.

Molitev

Ob koncu maše skupaj zmolimo k Svetemu Duhu za blagoslovljeno pripravo in obhajanje sv. birme.

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.
Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Priporočimo se tudi in Devici Mariji:  
Pod tvoje varstvo pribežimo, o sveta božja Porodnica, ne zavrzi naših prošenj v naših potrebah, temveč reši nas vselej vseh nevarnosti, o častitljiva in blagoslovljena Devica, naša gospa, naša srednica, naša besednica! S svojim Sinom nas spravi, svojemu Sinu nas priporoči, svojemu Sinu nas izroči!
Prosi za nas, sveta božja Porodnica.  Da postanemo vredni obljub Kristusovih.

 

Go to top