Binkosti

Kadar pa pride Tolažnik, ki vam ga bom jaz poslal od Očeta, Duh resnice, ki izhaja od Očeta, bo on pričeval o meni. Pa tudi vi boste pričevali, ker ste od začetka pri meni …
Ko pa pride on, Duh resnice, vas bo vodil k popolni resnici; ne bo namreč govoril sam od sebe, temveč bo govoril, kar bo slišal, in vam bo oznanjal prihodnje reči. (Jn 15,26-27;16,12-15)

Slika: Jan van 't Hoff, Binkošti, izlitje Svetega Duha, olje na platno

 


 

 

Oznanila

Na binkoštni ponedeljek, 24. 5., so maše v vseh treh župnijah. Na Zalem Logu ob 18. uri, v Železnikih ob 19. uri, in v Dražgošah ob 20. uri.

Starši prvoobhajancev iz vseh treh župnij, v sredo, 26. 5., po maši ob 19.45 povabljeni v cerkev v Železnike na sestanek, kjer se bomo dogovorili o podrobnostih praznovanja prvega sv. obhajila. 

 

Navodila slovenskih škofov za čas od 21. maja do vključno 30. maja 2021

Udeležba pri bogoslužju v cerkvi je sedaj omejena na 10 m2 na osebo oz. člane istega gospodinjstva. Zasedenost zmogljivosti sedišč je do 50%. Vzdrževati je potrebno medosebno razdaljo 1,5 m, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Člani istega gospodinjstva naj sedijo skupaj.

 

Zaključek veroučnih srečanj

V Železnikih bo v tednu do 24. – 28.  maja zaključek s podelitvijo spričeval. Veroučenci od 4. r. dalje bodo pristopili k sveti spovedi.
V Dražgošah bo zaključek s podelitvijo spričeval za otroke 1. in 5. r. potekal v sredo, 26. 5., ob 16. uri. Veroučenci 5. r. bodo pristopili k sveti spovedi.
Na Zalem Logu bo zaključek s podelitvijo spričeval za otroke 1., 2. in 5. r. potekal v četrtek, 27. 5., ob 17. uri. Veroučenci 5. r. bodo pristopili k sveti spovedi.

Veroučenci 3. razreda imajo veroučna srečanja še do prvega svetega obhajila.

Go to top