sv trojica 1

»Dana mi je vsa oblast v nebesih in na zemlji. Pojdite torej in poučujte vse narode. Krščujte jih v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha in učite jih izpolnjevati vse, kar koli sem vam zapovedal! In glejte: jaz sem z vami vse dni do konca sveta.« (Mt 28,16-20)

Slika: Sveta Trojica, glavni oltar župnijske cerkve na Zalem Logu

 


 

Navodila slovenskih škofov za čas od 28. maja do vključno 6. junija 2021

Udeležba pri bogoslužju v cerkvi je omejena na 10 m2 na osebo oz. člane istega gospodinjstva. Zasedenost zmogljivosti sedišč je do 50%. Vzdrževati je potrebno medosebno razdaljo 1,5 m, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Člani istega gospodinjstva naj sedijo skupaj.

 

Zaključek veroučnih srečanj

V preteklem tednu smo s sveto spovedjo in podelitvijo spričeval zaključili veroučno leto. Ob tem se zahvaljujem katehetinjam in g. kaplanu za celoletno delo na področju kateheze v vseh treh župnijah. Vsebino katehez smo tudi v času prepovedi zbiranja sproti pripravljali in veroučencem podajali preko spletnih veroučnih učilnic EMAVS (moodle).

Z veroučenci 3. razreda se bomo srečevali še do prvega svetega obhajila.

 

Vrtnice v letu svetega Jožefa – 2021

V Železnikih se bomo junija pri mašah zbirali ob branju vrtnic: Sv. Jožef – Rednik Sina Božjega.

 

Sveto Rešnje Telo in Kri

Slovesne maše na zapovedan praznik bodo v četrtek, 3. 6.: Železniki ob 8. uri in 19. uri, Zali Log ob 17. uri in Dražgoše ob 18. uri. Praznik bomo tudi letos obhajali brez procesij. Na koncu maše bomo molili litanije Svetega Rešnjega Telesa in prejeli evharistični blagoslov.

Redno ste povabljeni k molitvi pred Najsvetejšim v Železnike pol ure pred vsako sv. mašo in na prve sobote po maši do 22. ure. V Dražgošah in na Zalem Logu pa pred Najsvetejšim molimo  vsako nedeljo pol ure pred sv. mašo. Tudi s tem pokažemo svoje zaupanje v moč molitve ter  vero v Jezusovo resnično navzočnost med nami v sveti evharistiji pod podobo kruha in vina.

 

Prvi petek in obisk bolnikov in ostarelih po domovih

V petek, 4. 6., bova duhovnika obiskovala bolnike in ostarele po domovih. Kjer še želite obisk duhovnika na domu, ali pa če imate glede obiska kakšen zadržek, sporočite v župnišče.

 

Prva sobota

Prihodnjo soboto po maši povabljeni k prvosobotni pobožnost. Po litanijah in posvetilni molitvi se bo večer nadaljeval z rožnim vencem s premišljevanji, tihim češčenjem Najsvetejšega in molitvijo brevirja do 22. ure. Medtem bo priložnost za sveto spoved.

 

2021 05 28 Križ ob postavitvi Janko Jelenc DSC 0280

Evharistični križ in slovenska zastava na Snegovniku

Zgodovinska skupina sporoča, da so v petek, 28. maja 2021, točno ob pričetku zvonjenja poldneva, ob velikem veselju in olajšanju srečno namestili Evharistični križ na Snegovniku,  ki je pripravljen za praznovanje 400. obletnice fare v Železnikih (1622 – 2022).

Ob tem so v bližini križa zabetonirali tudi podstavek za namestitev droga s slovensko zastavo. Drog z zastavo bodo namestili v tem tednu.

Že sedaj se zahvaljujejo vsem, ki so v tem triletnem projektu sodelovali in pripomogli, da bo delo tudi z božjo pomočjo zaključeno do praznovanja tridesetletnice samostojne Slovenije.

Go to top