Birmanske jaslice Zelezniki 2021

Ko sta ga zagledala, sta bila presenečena in njegova mati mu je rekla: »Otrok, zakaj si nama tako stóril? Tvoj oče in jaz sva te žalostna iskala.« Dejal jima je: »Kako da sta me iskala? Mar nista vedela, da moram biti v tem, kar je mojega Očeta?« Vendar nista razumela besed, ki jima jih je rekel. Nato se je vrnil z njima in prišel v Nazaret ter jima je bil pokoren. In njegova mati je vse, kar se je zgodilo, ohranila v svojem srcu. (Lk 2,41-52)

Jaslice v cerkvi v Železnikih: V. Konjedic, dopolnjene s sceno in figurami, ki so jih izdelali birmanci občestva župnij Dražgoše, Zali Log in Železniki.


 

Oznanila

 (Blagoslov vode in soli na začetku sv. maše)

 

Trikraljevska akcija

V cerkvah bodo od 26. 12. do 6. 1. na voljo nalepke za Trikraljevsko akcijo z napisom:
20 + G + M + B + 22
. Na podboj vaših vhodnih vrat jo lahko nalepite ob blagoslovu doma na sv. večer. Za misijone pa lahko darujete v cerkvi v nabiralnik, kjer so nalepke. Tam so tudi letaki z opisom misijonskih projektov in s položnico za nakazilo. Bog vam povrni za vsak vaš dar za naše misijonarje.

 

Drugi sveti večer in praznik Marije, Božje Matere

V petek, 31. 12., obhajamo drugi sveti večer. Maša ob v Dražgošah ob 17. uri in v Železnikih ob 19. uri. Bogu se bomo zahvalili za vse milosti, ki smo jih prejeli v preteklem letu.

V soboto, 1. januarja, obhajamo slovesni praznik Marije, Božje Matere. Sv. maše so v vseh teh župnijah. Začnimo novo leto s sveto mašo in s priprošnjo za Marijino varstvo.

 

Veroučne počitnice in uradne ure v župnijski pisarni med božičnimi prazniki

Veroučne počitnice med božičnimi prazniki bodo trajale do 7. 1. 2022.

V tem času bodo uradne ure v župnijski pisarni zvečer samo po sv. maši.

 

Ogled Šubičevih jaslic v Narodni galeriji

Iz Narodne galerije so v času razstave Šubičevih jaslic do 2. 2. 2022 za naše župljane našega občestva ponudili prost vstop. Zainteresirani se z imenom in priimkom vpišite v seznam pod korom ali pošljite e-pošto na župnijski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Seznam bomo posredoval blagajni Narodne galerije, kjer boste ob ogledu na svoje ime lahko prevzeli brezplačno vstopnico.

 

Miniaturne Šubičeve jaslice so že na voljo

Dobite jih v cerkvi v Železnikih (po maši v zakristiji) ali v župnišču v Železnikih (v času uradnih ur oz. po dogovoru). Več informacij je na letaku pod korom, na oglasni tabli ter na spletni strani.

 

Možnost za namenitev dela dohodnine (1%) za donacije našim župnijam.

Povabljeni k donaciji 1 % dohodnine našim župnijam. Pod korom so v ta namen na voljo obrazci.
Obrazci za župnije: Dražgoše, Zali Log, Železniki

 

Obletnica dražgoške tragedije

V pripravi na obletnico dražgoške tragedije ponovno povabljeni, da z molitveno devetdnevnico podpremo prizadevanja, da se kostnica s spomenikom v Dražgošah uredi in označi v skladu s svetostjo grobišča. Devetdnevnico začnemo 1. 1. V Dražgošah jo bomo skupaj molili v cerkvi pred Najsvetejšim v nedeljo, 2. 1. in 9. 1., ob 7.30. Več si preberite v novem Občestvu.

 

Blagoslov otrok

Po tem, ko bomo v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti zapeli Slovensko himno, otroci pridite spredaj k oltarju, da boste prejeli poseben blagoslov.

Še prej pa skupaj molimo za domovino ter za vse njene voditelje in prebivalce: Pridi Sveti Duh …

Go to top