Jn 1 1 18 1

Et Verbum caro factum est et habitavit in nobis.–


 

In Beseda je meso postala in se naselila med nami.
Videli smo njeno veličastvo, veličastvo, ki ga ima od Očeta kot edinorojeni Sin, polna milosti in resnice. (Jn 1,1-18)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net

 


 

Tretji sveti večer

Domove blagoslovite tudi na tretji sveti večer, 5. 1, pred praznikom Gospodovega razglašenja.

V cerkvi v Železnikih je na voljo blagoslovljena voda, kadilo on oglje.

 

Misijonska akcija Otroci za otoke

Na praznik Gospodovega razglašenja, 6. 1., zaključujemo misijonsko akcijo Otroci za otroke. Prinesite v cerkev v jaslice hranilnike, v katere ste v adventu zbirali denar za lačne otroke po svetu.

 

Trikraljevska akcija

V cerkvah so na voljo nalepke za Trikraljevsko akcijo z napisom 20 + G + M + B + 22. Morda ste jih že vzeli, sicer pa je lepa priložnost, da nalepko  na podboj vaših vhodnih vrat nalepite ob blagoslovu doma na tretji sveti večer. Za misijone lahko darujete v cerkvi v nabiralnik, kjer so nalepke. Tam so tudi letaki z opisom misijonskih projektov in s položnico za nakazilo. Bog vam povrni za vsak vaš dar za naše misijonarje.

 

Prvi petek

V januarju bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih v petek, 7. 1. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

 

Veroučne počitnice in uradne ure v župnijski pisarni med božičnimi prazniki

V času veroučnih počitnic (do 7. 1. 2022) bodo uradne ure v župnijski pisarni zvečer po sv. maši.

 

Ogled Šubičevih jaslic v Narodni galeriji

Iz Narodne galerije so v času razstave Šubičevih jaslic do 2. 2. 2022 za naše župljane našega občestva ponudili prost vstop. Zainteresirani se z imenom in priimkom vpišite v seznam pod korom ali pošljite e-pošto na župnijski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Seznam bomo posredoval blagajni Narodne galerije, kjer boste ob ogledu na svoje ime lahko prevzeli brezplačno vstopnico.

 

Miniaturne Šubičeve jaslice so že na voljo

Dobite jih v cerkvi v Železnikih (po maši v zakristiji) ali v župnišču v Železnikih (v času uradnih ur oz. po dogovoru). Več informacij je na letaku pod korom, na oglasni tabli ter na spletni strani.

 

Obletnica dražgoške tragedije

V pripravi na obletnico dražgoške tragedije ponovno povabljeni, da z molitveno devetdnevnico podpremo prizadevanja, da se kostnica s spomenikom v Dražgošah uredi in označi v skladu s svetostjo grobišča. Devetdnevnico začnemo 1. 1. V Dražgošah jo bomo skupaj molili v cerkvi pred Najsvetejšim v nedeljo, 2. 1. in 9. 1., ob 7.30. Več si preberite v novem Občestvu.

Go to top