Lk 1 1 4 414 21 565

Jezus je v soboto je po svoji navadi šel v shodnico. Vstal je, da bi bral, in podali so mu zvitek preroka Izaija. Odvil je zvitek in našel mesto, kjer je bilo zapisano:
›Duh Gospodov je nad menoj, ker me je mazilil, da prinesem blagovest ubogim. Poslal me je, naj oznanim jetnikom prostost in slepim, da spregledajo, da zatirane pustim na svobodo, da oznanim leto Gospodove milosti.‹  (Lk 1,1-4;4,14-21)

 Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net

 


 

Oznanila

 

Nedelja Božje besede

Danes obhajamo nedeljo Božje besede. Letošnje geslo iz odlomka o emavških učencih nas vabi, da tudi mi od poslušanja ali branja Božje besede stopimo na pot oznanjevalcev. Torej: »Od branja do oznanjevanja; od bralca do pričevalca

Več informacij: biblicnogibanje.si/nedelja-bozje-besede-2022/

 

Svetopisemski maraton

V soboto, 22. 1., ob 20h se pričenja Svetopisemski maraton. Prenosu branja Svetega pisma boste lahko 6 dni sledili v živo preko Youtuba. Povezava: www.svetopisemskimaraton.si/

Večerni dogodki - pričevanja, bodo vsak dan ob 20h po Zoom-u in preko Youtube prenosa.

 

Molitvena osmina za edinost kristjanov

V torek, 25. 1., na praznik spreobrnjenja apostola Pavla zaključujemo molitveno osmino za edinost kristjanov. Povabljeni k sv. mašam, kjer se bomo združili v molitvi v ta namen.

 

Informativni dnevi in dnevi odprtih vrat na katoliških gimnazijah

Gimnazija Želimlje in Škofijska klasična gimnazija v Šentvidu v Ljubljani vabita na virtualne informativne dneve in dneve odprtih vrat. Več informacij: zelimlje.si in stanislav.si.

Go to top