Lk 4 21 30 565 

Jezus je rekel svojim rojakom: »Resnično, povem vam: Nobenega preroka ne sprejmejo v domačem kraju. Resnico vam govorim: Veliko vdov je bilo v Izraelu v Elijevih dneh, ko se je nebo zaprlo za tri leta in šest mesecev in je nastala huda lakota v vsej deželi, toda Elija ni bil poslan k nobeni izmed njih razen k vdovi v Sarepto na Sidónskem...« Ko so to slišali, je vse v shodnici zgrabila jeza. Vstali so, ga vrgli iz mesta in odvedli na previs hriba, na katerem je bilo sezidano njihovo mesto, da bi ga pahnili v prepad. On pa je šel sredi med njimi in je hodil dalje. (Lk 4,21-30)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net

 


 

Oznanila

Svečnica

V sredo, 2. 2., obhajamo svečnico oz. praznik Gospodovega darovanja. Sv. maše bodo v vseh treh župnijah: v Železnikih ob 8. in 19. uri ter v Dražgošah in na Zalem Logu ob 17. uri. Pri vseh mašah bo blagoslov sveč. V vseh župnijah boste lahko kupili sveče z motivom suške cerkve. Priporočeni darovi 1,5 evra bodo namenjeni za obnovo kapelice v Suši.

V nedeljo po svečnici, 6. 2., bo v vseh župnijah ofer za razsvetljavo in kurjavo.

 

Blagoslov na god sv. Blaža

Blagoslov na priprošnjo sv. Blaža bo v  četrtek, 3. 2., pri sv. maši.

V raznih preizkušnjah in stiskah večkrat prosimo svetnika ali svetnico, naj nam pri Bogu izprosi zdravje ali pomoč. Zato bomo pri tem bogoslužju zaupno prosili, naj nas Bog po priprošnji svetega Blaža reši bolezni v grlu in vsakega drugega zla.

 

Prvi petek in prva sobota

V februarju bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih v petek, 4. 2. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Ob 18:15 molimo rožni venec in litanije Srca Jezusovega ter  obnovimo  posvetitev Jezusu Kristusu Kralju. Možnost za sv. spoved bo od 1800 do 1930 ure. K sv. spovedi za opravljanje prvih petkov oz. prvih sobot lahko pristopite ves teden pred tem.

V Železnikih bomo prvo od petih prvih sobot na fatimski način obhajali v soboto, 5. 2. po maši. Molili bomo litanije Matere Božje in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer se bo nadaljeval z molitvijo rožnega venca s premišljevanji v »binkoštni dvorani«, tihim češčenjem Najsvetejšega in molitvijo brevirja do 22. ure. Medtem bo priložnost za sv. spoved.

V Dražgošah in na Zalem Logu vsako nedeljo po prvem petku v mesecu povabljeni pol ure pred sv. mašo k molitvi rožnega venca in litanij pred Najsvetejšim.

Go to top