Lk 13 1 9 565

Jezus je povedal tole priliko: »Nekdo je imel v svojem vinogradu zasajeno smokvo. Prišel je iskat sad na njej, pa ga ni našel.
Rekel je svojemu vinogradniku: ›Glej, tri leta je že, kar hodim iskat sad na tej smokvi, pa ga ne najdem. Posekaj jo, čemú izčrpava zemljo?‹ Ta pa mu je odgovóril: ›Gospod, pústi jo še letos, da jo okopljem in ji pognojim. Morda bo napósled obrodila sad; če pa ne, jo boš posekal.‹« (Lk 13,1-9)

 Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

Oznanila

Pobožnost križevega pota

V Železnikih križev pot molimo vsak postni petek po maši.
Na Zalem Logu bomo molili evharistični križev prihodnjo nedeljo, 27. 3., pol ure pred sv. mašo.

 

Molitev za mir

Povabljeni, da se v občestvu naših župnij na Marijino priprošnjo združimo v molitvi rožnega venca za mir na svetu.
V Železnikih molimo vsak dan v tednu pol ure pred vsako sv. mašo.
V Dražgošah in na Zalem Logu molimo vsako nedeljo pol ure pred sv. mašo.

 

Dekanijski križev pot v Kočevskem Rogu

Povabljeni k prijavi na dekanijski križev pot v Kočevskem Rogu, ki bo na tiho nedeljo, 3. 4. 2022. Odhod avtobusa izpred cerkve v Železnikih bo ob 12.50 s povratkom do 20.00 ure. Prijave zbiramo do prihodnje nedelje, 27. 3. Prispevek za prevoz je 10€.

 

Zbiranje odpadnega papirja

Skavti bodo v soboto, 26. 3,  od 9. do 16. ure na trgu pred cerkvijo v Železnikih zbirali odpadni papir. Pred vhodom v cerkev bo v ta namen postavljen lesen zaboj.

 

Molitev za birmance

Birmanci iz naših župnij prosijo za molitveno podporo v pripravi na sv. birmo. V košarici pri oltarju so listki z njihovimi imeni. Povabljeni, da jih vzamete in da jih vključite v svoje molite.

 

Teden družine - praznik Gospodovega oznanjenja Mariji

Od sv. Jožefa, do praznika Gospodovega oznanjenja Mariji, 25. 3., obhajamo teden družine. Na praznik, v petek, 25. 3., bodo sv. maše v vseh treh župnijah:
v Dražgošah ob 17. uri,
na Zalem Logu ob 17. uri ter
v Železnikih ob 8. in 19. uri.

Na praznik bo papež Frančišek posvetil Rusijo in Ukrajino Marijinemu brezmadežnemu Srcu.
Devica Marija je fatimsko vidkinjo s. Lucijo po letu 1917 večkrat prosila, da naj bi spolnili, kar ji je zaupala. Marija pa prosi, da se posvetijo tudi vsi škofje, vsi duhovniki, vsi redovniki in vsi verniki. To je čas, ko se mora Cerkev zbrati v varnem zavetju njenega brezmadežnega Srca! Značilnost posvetitve je njena celovitost. Ko se posvetimo, se moramo posvetiti v celoti in za vedno. Občestvo naših župnij vztrajno hodi po poti posvetitve s spodbujanjem pobožnosti prvih petkov in prvih sobot.

(Sobota) Povabljeni, da se sedaj po maši še zadržite v cerkvi, saj je v okviru tedna družine za starše pripravljen kratek duhovni program. 

Go to top