Jn 13 31 35 565

Ko je Juda šel iz dvorane zadnje večerje, je Jezus rekel: »... Novo zapoved vam dam, da se ljúbite med seboj! Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubíte med seboj! Po tem bodo vsi spoznali, da ste moji učenci, če boste med seboj imeli ljubezen.« (Jn 13,31-35)

 

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net

 


 

Oznanila

Prvo sv. obhajilo

Hvaležni smo Bogu za 25 prvoobhajancev iz župnije Železnikov, ki so v četrtek prvič pristopili k zakramentu sv. spovedi in so v soboto, 14. 5., pod podobo kruha v svoje srce prvič prejeli Jezusa.

 

Srečanje oratorijskih animatorjev

V petek, 20. 5., bo ob 19.45 uri v župnišču v Železnikih drugo srečanje animatorjev za letošnji oratorij. Imeli bomo filmski večer na temo letošnjega oratorija o sv. Ignaciju Lojoslkem. Hvala animatorjem, ki ste se odzvali že pretekli petek. Zbralo se nas je lepo število. Še vedno povabljeni, da se nam pridružite še drugi, ki bi želeli sodelovati na letošnjem oratoriju (od 4. do 8. julija).

 

Prošnji dnevi in Gospodov vnebohod

Pred nami so prošnji dnevi, ko se v procesijah zbiramo k molitvi za blagoslov na poljih, v gozdovih, podjetjih, vsega človeškega dela ter za odvrnitev naravnih in drugih nesreč:

– sob., 21. 5., ob 745: Zali Log, za Zali Log. Od Marijinega znamenja pri igrišču v župnijsko cerkev;
– ned., 22. 5., ob 1600: Suša, za Megušnico;
– pon., 23. 5., ob 1645: Zali Log, za Martinj Vrh;
– tor., 24. 5., ob 1845: Železniki od cerkve sv. Frančiška v župnijsko cerkev.
– sre., 25. 5., ob 1630: Dražgoše od križa pri Rovtarju do stare cerkve;

V četrtek, 26. 5., je slovesni praznik Gospodovega vnebohoda.

V Železnikih bosta maši ob 8. in 19. uri,
v Dražgošah in na Zalem Logu pa ob 17. uri.

 

Šmarnična pobožnost

Dražgoše: V Dražgošah so šmarnice med tednom ob 19. uri, ter ob sobotah ob 9. uri. Razen ob sredah in petkih, ko so šmarnice pri sv. maši, ki je ob 17. uri. 

Ob nedeljah so šmarnice ob 16. uri v naravi, v primeru dežja pa v cerkvi: 15. 5. pri znamenju pri Rovtarju; 22. 5. pri Tomažkovem znamenju; 29. 5. pri stari cerkvi.

Zali Log: Na Zalem Logu so šmarnice med tednom ob 19. uri. Razen ob četrtkih (17h) in sobotah (8h), ko bodo šmarnice pri sv. maši. 

V Potoku in Martinj Vrhu so šmarnice vsak dan razen ob četrtkih (pri veroučni maši na Zalem Logu) in ob nedeljah (v Suši).

Železniki: V Železnikih so šmarnice od ponedeljka do sobote ob 19. uri v župnijski cerkvi.

Ob nedeljah so šmarnice za Zali Log in Železnike ob 16. uri v Suši. Vsakokrat se bomo zbrali ob 15. uri pred tovarno Domel  na Plavžu in skupaj peš poromali v Sušo.

 

Go to top