Sv.Trojica Rubljov 565

Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem: »Še veliko vam imam povedati, a zdaj tega ne morete nositi. Ko pa pride on, Duh resnice, vas bo uvedel v vso resnico, ker ne bo govóril sam od sebe, temveč bo povedal, kar bo slišal, in oznanjal vam bo prihodnje reči. Poveličal me bo, ker bo iz mojega jemal in vam oznanjal. Vse, kar ima Oče, je moje, zato sem vam rekel: Iz mojega jemlje in vam bo oznanjal.« (Jn 16,12-15)

Ikona: Trojica, Andrej Rubljov, www.qumran2.net


 

Oznanila

 

Vrtnice 2022 – Anton Strle in Srce Jezusovo

V Železnikih se v mesecu juniju pri mašah zbiramo ob branju vrtnic z naslovom Anton Strle in Srce Jezusovo.

 

Sveto Rešnje telo in kri

Slovesne sv. maše na zapovedan praznik bodo v četrtek, 16. 6.:

Železniki ob 8. uri in 19. uri. Po večerni sv. maši bo procesija s Svetim Rešnjim telesom. Potekala bo po isti trasi, kot velikonočna vstajenjska procesija.

Prva postaja po pri kozolcu pri Plnadi, druga pri freski Križanega Zveličarja pri vhodu v stari del pokopališča, tretja pri kovanem križu na novem delu pokopališča in četrta pred župnijsko cerkvijo sv. Antona Puščavnika.  

Sveta maša na praznik bo na Zalem Logu bo ob 18.00 uri in v Dražgošah ob 20.00 uri.

V nedeljo, 19. 6., bo procesija v Dražgošah ob 7.30 uri in na Zalem Logu ob 9. uri. Na Zalem Logu bo sklep procesije z blagoslovom na vse strani neba v župnijski cerkvi.

Vsi, ki ste zadolženi za postavitev oltarjev, za nošenje neba, bander in svetilk, za pritrkavanje, prosim, poskrbite za vse potrebno. Otroci pa naberite cvetje za posipavanje pri oltarjih.

 

 

Romanje križa Svetovnega dneva mladih

Od sobote, 18. 6., do nedelje, 19. 6., bo v naši dekaniji križ svetovnega dneva mladih. V Žireh bo v soboto, 18. 6., (slavilni večer ob 19.00); v Stari Loki ga sprejmejo v soboto ob 21.30. V nedeljo, 19. 6., se romanje nadaljuje ob 15. uri v Selcih in potem se romanje nadaljuje v dekanijo LJ - Šentvid.

 

54. narodno romanje bolnikov invalidov in starejših na Brezje

Prihodnjo soboto, 18. 6., bo na Brezjah potekalo romanje bolnikov invalidov in starejših. Somaševanje bo vodil msgr. Maksimilijan Matjaž, celjski škof. Spored bogoslužja: ob 9.00 priprava na sveto mašo z molitvijo rožnega venca in s petjem; 10.00 romarska sv. maša na trgu pred baziliko; 12.00 - 13.00 premor za osebna srečanja in malico; 13.00 večernice s petimi litanijami.

 

Oratorij

Poletni oratorij bo v Železnikkih potekal od 4. do 8. julija 2022.

Prijavnice na oratorij so že na voljo v cerkvah in na spletni strani. (Prijavnica PDF)

Pohitite s prijavo do nedelje, 12. 6. Naknadno prijavljenim morda ne bomo mogli zagotoviti oratorijskih majic.

 

Pomoč pri nakupu šolskih potrebščin

Karitas ponovno nudi pomoč osnovnošolcem in srednješolcem pri nakupu nujnih šolskih potrebščin za naslednje šolsko leto. Izpolnjene vloge oddajte do 28. 6. 2022. Navodila so na voljo na spletni strani.

Go to top