Mt 3 1 12 565

Tiste dni je nastopil Janez Krstnik in v Judejski puščavi oznanjal z besedami: »Spreobrnite se, kajti približalo se je nebeško kraljestvo!« To je tisti, o katerem je bilo rečeno po preroku Izaiju: Glas vpijočega v puščavi: ›Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove steze!‹ Janez je nosil obleko iz kamelje dlake in usnjen pas okoli ledij. Hranil se je s kobilicami in z divjim medom. Tedaj so prihajali k njemu ljudje iz Jerúzalema in iz vse Judêje in iz vse pokrajine ob Jórdanu. Dajali so se mu krstiti v reki Jórdan in priznavali svoje grehe ... Jaz vas krščujem z vodo, da bi se spreobrnili; toda on, ki pride za menoj, je močnejši od mene in jaz nisem vreden, da bi mu prinesel sandale. On vas bo krstil s Svetim Duhom in z ognjem.« (Mt 3,1-12)

 

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

 

Prihodnjo soboto, 12. 11.,  bodo v Železnikih pri maši ob 19. uri sodelovali animatorji. Povabljeni mladi in tudi otroci, da se nam pridružite pri sv. maši … za Božjo slavo!

 

Brezmadežno spočetje Device Marije

V četrtek, 8. 12., na praznik Brezmadežne, bodo praznične maše na vseh treh župnijah.  Pri večernih sv. mašah bo sprejem novih ministrantov.

 

Loretska Mati Božja

V soboto, 10. 12., je god Loretske Matere Božje, zavetnice cerkve v Suši. Zaradi obsežnih gradbenih del, ki potekajo pod Sušo, bo sv. maša v cerkvi na Zalem Logu ob 8. uri.

 

Ministrantsko srečanje

Prihodnji teden bo ministrantsko srečanje V Železnikih v soboto, 10. 12., ob 17.45 uri, v Dražgošah in na Zalem Logu pa v nedeljo, 11. 12., po maši. Povabljeni tudi novi ministranti.

Go to top