DSC01834 565

Tisti čas so pastirji pohiteli v Bêtlehem in našli Marijo, Jožefa in dete, položêno v jasli. Ko so to videli, so pripovedovali, kar jim je bilo rečeno o tem otroku. In vsi, ki so jih poslušali, so se začudili temu, kar so jim povedali pastirji.

Marija pa je vse te besede ohranila in jih premišljevala v svojem srcu. In pastirji so se vrnili ter slavili in hvalili Boga za vse, kar so slišali in videli, tako, kakor jim je bilo povedano. Ko je bilo dopolnjenih osem dni in so dete obrezali, so mu dali ime Jezus, kakor je bil imenovan po angelu, preden je bil spočet v telesu. (Lk 2,16-21)

Slika: Plnadarjeve jaslice, Železniki


 

Oznanila

Veroučne počitnice in uradne ure v župnijski pisarni med božičnimi prazniki

V času veroučnih počitnic (do 9. 1. 2023) bodo uradne ure v župnijski pisarni zvečer po sv. maši.

 

Praznik Gospodovega razglašenja

V petek, 6. 1., obhajamo praznik Gospodovega razglašenja. Na predvečer praznika – tretji sveti večer – povabljeni, da še tretjič blagoslovite svoje domove.

Ta dan zaključujemo trikraljevsko koledniško akcijo in misijonsko akcijo Otroci za otroke. Otroci, prinesite v cerkev v jaslice hranilnike, v katere ste v adventu zbirali denar za lačne otroke po svetu.

 

Prvi petek in prva sobota

Duhovnika sva bolnike in ostarele obiskala po domovih pred božičem v petek, 23. 12. Naslednji obisk bo 3. februarja.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri.

Prvo soboto pa bomo obhajali 7. 1., pred sv. mašo od 17. do 19. ure. Več si preberite v Občestvu.

V Dražgošah in na Zalem Logu bo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim v nedeljo po prvem petku, 8. 1., pol ure pred sv. mašo.

 

Obletnica dražgoške tragedije

V pripravi na obletnico dražgoške tragedije ponovno povabljeni, da z molitveno devetdnevnico podpremo prizadevanja, da se kostnica s spomenikom v Dražgošah uredi in označi v skladu s svetostjo grobišča. Devetdnevnico začnemo 31. 12. V Dražgošah jo bomo skupaj molili v cerkvi pred Najsvetejšim v nedeljo, 8. 1., ob 7.30. Več si preberite v novem Občestvu.

Go to top