Jn 1 29 34 565

Tisti čas je Janez Krstnik zagledal Jezusa, da prihaja k njemu, in je rekel: »Glejte, Jagnje Božje, ki odjemlje greh sveta. Ta je tisti, o katerem sem rekel: Za menoj pride mož, ki je pred menoj, kajti bil je prej kakor jaz. In jaz ga nisem poznal, vendar sem zato prišel in krščujem z vodo, da se on razodéne Izraelu.« In Janez je izpričal: »Videl sem Duha, ki se je spuščal z neba kakor golob in ostal nad njim. In jaz ga nisem poznal; tisti, ki me je poslal krščevat z vodo, mi je rekel: ›Na kogar boš videl prihajati Duha in ostati nad njim, tisti krščuje s Svetim Duhom.‹ In videl sem in pričujem, da je ta Božji Sin.« (Jn 1,29-34)

 

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

 

Izobraževanje za mlade duhovnike (16. – 19. 1.)

Od 16. 1. do 19. 1. Nadškofija Ljubljana organizira izobraževanje za mlade duhovnike, ki se ga bo udeležil tudi naš kaplan. V teh dneh bo sv. maša samo v Železnikih.

 

Sv. Anton Puščavnik (17. 1.)

V torek, 17. 1., bomo ob godu sv. Antona Puščavnika v Železnikih obhajali celodnevno češčenje svetega Rešnjega telesa. Razpored celodnevnega češčenja je objavljen v Občestvu.

Povabljeni k sv. maši ob 8.00 (ob začetku) in ob 17.45, ko bo sklep češčenja z litanijami Srca Jezusovega. Pri obeh mašah povabljeni k ofru za potrebe župnije (za obnovo hiše ob cerkvi).

                                                                       

Molitvena osmina za edinost kristjanov (18. – 25. 1.)

Molitveno osmino obhajamo vsako leto od 18. do 25. 1. Povabljeni k sv. mašam, kjer se bomo združili v molitvi za edinost kristjanov.

 

Nedelja Božje besede (22. 1.)

Bralci beril vabljeni na DEKANIJSKO SREČANJE bralcev Božje besede, ki bo prihodnjo soboto, 21. januarja 2023, ob 15. uri v župnijski cerkvi v Škofji Loki. Nagovoril nas bo g. Sebastjan Likar. Po končanem srečanju v cerkvi, vabljeni še na druženje v župnišče.

Prihodnjo nedeljo bo v vseh treh župnijah pri mašah blagoslov Svetih pisem in blagoslov bralcev Božje besede. Povabljeni, da v cerkev k blagoslovu prinesete svoja Sveta pisma s hvaležnostjo in s prošnjo, da bi bila v življenju: »Božja beseda svetilka mojim nogam in luč moji stezi.« (Ps 119,105)

Prihodnjo nedeljo bo v župniji Preska ob 16. uri daroval sv. mašo pom. lj. škof Anton Jamnik, po maši pa bo v pastoralnem domu pogovor z akademikom Jožetom Krašovcem na temo Misijonsko poslanstvo Cerkve. Vabljeni bralci Božje besede in vsi, ki imajo radi Božjo besedo

 

Zimski oratorij (5. – 6. 2.)

Zimski oratorij za otroke od 1. do 7. r. iz vseh treh župnij bo potekal v Železnikih od nedelje, 5. 2. (začetek s sv. mašo ob 10. uri) do ponedeljka, 6. 2. (zaključek s sveto mašo ob 16. uri).

Prijavnice dobite na spletni strani in v naših cerkvah. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 30. 1., oziroma do zapolnitve mest. Število je omejeno na 35.

 

Informativni dnevi in dnevi odprtih vrat na katoliških gimnazijah

Gimnazija Želimlje in Škofijska klasična gimnazija v Šentvidu v Ljubljani vabita na informativne dneve in dneve odprtih vrat. Več informacij na plakatu, na letaku in na: zelimlje.si, stanislav.si.

 

Go to top