Mt 5 1 12 387

Ko je Jezus zagledal množice, se je povzpel na goro. Sédel je in njegovi učenci so prišli k njemu. Odprl je usta in jih učil: »Blagor ubogim v duhu, kajti njihovo je nebeško kraljestvo… Blagor vam, kadar vas bodo zaradi mene zasramovali, preganjali in vse húdo o vas lažnivo govorili. Veselite in radujte se, kajti vaše plačilo v nebesih je veliko.« (Mt 5,1-12)

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Gospodovo darovanje – svečnica

V četrtek, 2. 2., obhajamo svečnico oz. praznik Gospodovega darovanja. Pri vseh mašah bo blagoslov sveč. V vseh župnijah boste lahko kupili sveče z motivom suške cerkve. Priporočeni darovi 2,00 evra bodo namenjeni za pokritje stroškov obnove kapelice in cerkve v Suši.

V nedeljo po svečnici, 5. 2., bo v vseh župnijah ofer za razsvetljavo in kurjavo.

Iskrena zahvala za vse vaše darove za naše župnije pri ofrih in rednih pušicah.

 

Blagoslov na god sv. Blaža

Blagoslov na priprošnjo sv. Blaža bo v  petek, 3. 2., pri sv. maši. Pri tem bogoslužju bomo zaupno prosili, naj nas Bog po priprošnji svetega Blaža reši bolezni v grlu in vsakega drugega zla.

 

Prvi petek in prva sobota

V februarju bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih v petek, 3. 2. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Molili bomo rožni venec in litanije Srca Jezusovega ter obnovili posvetitev Jezusu Kristusu Kralju. Možnost za sv. spoved bo od 18. ure daje.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 4. 2., pred sv. mašo od 17. do 19. ure. Medtem bo priložnost za sv. spoved.

Pri sv. maši ob 19. uri bo s petjem sodeloval MePZ Društva upokojencev za Selško dolino.

V Dražgošah in na Zalem Logu bo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim v nedeljo po prvem petku, 5. 2., pol ure pred sv. mašo.

 

Maša  za bolnike z rakom ter za njihove svojce

V soboto, 4. 2.,  bo ob 16. uri na Brezjah sv. maša  za bolnike z rakom ter za njihove svojce in prijatelje. Po maši bo blagoslov z relikvijami sv. Leopolda Mandića, priprošnjika bolnikov z rakom.

 

Zimski oratorij

Prihodnjo nedeljo in ponedeljek bo v Železnikih potekal zimski oratorij za otroke iz vseh treh župnij.

Go to top