Mt 5 13 16 565

Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem: »Vi ste sol zemlje. Če pa se sol pokvari, s čim naj se solí? Ni za drugo, kakor da se vrže proč in jo ljudje pohodijo. Vi ste luč sveta. Mesto, ki stoji na gori, se ne more skriti. Svetilke tudi ne prižigajo in ne postavljajo pod mernik, temveč na podstavek, in sveti vsem, ki so v hiši. Takó naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih.« (Mt 5,13-16)

 

 Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

(Sobota) Nocoj so pri sv. maši ob 19. uri s petjem sodelovali člani MePZ Društva upokojencev za Selško dolino. Naj vas spremlja Božji blagoslov, da boste svoj pevski talent še naprej darovali v čast Bogu in veselje vaših hvaležnih poslušalcev.

 

Svečnica – ofer za razsvetljavo in kurjavo

Iskrena zahvala za vaše darove, ki ste jih danes, v nedeljo po svečnici, pri ofru namenili za pokritje stroškov razsvetljave in kurjave.

 

Zimski oratorij

V nedeljo, 5. 2., v ponedeljek, 6. 2., bo v Železnikih potekal zimski oratorij za otroke iz naših treh župnij. Zaključek oratorija bo pri župnijski sv. maši v Železnikih, ki bo v ponedeljek že ob 16. uri. K sv. maši povabljeni tudi starši in drugi župljani.

 

Zimske počitnice

V času zimskih počitnic od 6. 2. do 10. 2. ni verouka. V tem tednu bodo od ponedeljka do četrtka vse sv. maše v Železnikih. Uradne ure v župnijski pisarni bodo v času počitnic samo zvečer po maši (v ponedeljek je maša že ob 16. uri).

 

Svetovni dan bolnikov – 11. 2.

Svetovni dan bolnikov vsako leto obhajamo na god Lurške Matere Božje, 11. 2. Zato bo v soboto, 11. 2., in nedeljo, 12. 2., pri vseh sv. mašah blagoslov bolnih. Vedno sva duhovnika na voljo tudi za podelitev bolniškega maziljenja in drugih zakramentov.

Osrednja slovesnost ob svetovnem dnevu bolnikov bo pri Mariji Pomagaj na Brezjah v soboto, 11. 2., ob 10. uri. Vodil jo bo mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

 

Ministrantske vaje

Ministrantske vaje bodo:
v Železnikih v soboto, 11. februarja, ob 17.45,
v Dražgošah in na Zalem Logu v nedeljo, 12. februarja, po sv. maši.

Go to top