Mt 5 17 37 565

Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem: »Ne mislite, da sem prišel razvezat postavo ali preroke; ne razvezat, temveč dopolnit sem jih prišel. Resnično, povem vam: Dokler ne preideta nebo in zemlja, ne bo prešla niti ena črka ali ena črtica postave, preden se vse ne zgodí. Kdor bo torej kŕšil eno od teh, pa čeprav najmanjših zapovedi in bo tako ljudi učil, bo najmanjši v nebeškem kraljestvu. Kdor pa jih bo izpolnjeval in učil, bo velik v nebeškem kraljestvu. Kajti povem vam: Če vaša pravičnost ne bo večja kakor pravičnost pismoukov in farizejev, ne pridete v nebeško kraljestvo. (Mt 5,17-37)

 

 Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Danes zaključujemo veroučne počitnice. Redni verouk se nadaljuje v ponedeljek, 13. februarja.

 

Svetovni dan bolnikov – 11. 2.

Na god Lurške Matere Božje, 11. 2., smo obhajali svetovni dan bolnikov. V soboto, 11. 2., in nedeljo, 12. 2., bo pri vseh sv. mašah blagoslov bolnih. Vedno sva duhovnika na voljo tudi za podelitev bolniškega maziljenja in drugih zakramentov.

 

Ministrantske vaje

Ministrantske vaje bodo:
v Železnikih v soboto, 11. februarja, ob 17.45,
v Dražgošah in na Zalem Logu v nedeljo, 12. februarja, po sv. maši.

 

Celodnevno češčenje na Zalem Logu

V četrtek, 16. 2., bo na Zalem Logu praznik celodnevnega češčenja Najsvetejšega. Razpored celodnevnega češčenja je objavljen v Občestvu.

Povabljeni k sv. maši ob 10.00 (ob začetku) in ob 16.45, ko bo sklep češčenja z litanijami Srca Jezusovega in sv. mašo.

V Železnikih bo ta dan sv. maša zjutraj ob 8. uri. V duhu povezovanja župnij pa povabljeni na Zali Log na češčenje in k sv. maši.

 

Film o bl. Antonu Martinu Slomšku

SREČEN BO ČAS, slovenski celovečerni film o blaženem Antonu Martinu Slomšku je najnovejše delo Studia Siposh. Projekcije so v prihodnjih dneh v Škofjeloškem Kinu Sora  (16.2. ob 19h / 19.2 ob 18h / 24.2 ob 20h / 26.2 ob 19h). Več informacij je na plakatu pred cerkvijo in na spletni stani Kino Sora: www.kinosora.si/film/srecen-bo-cas

Go to top