Mt 5 38 48 565

Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem: »Slišali ste, da je bilo rečeno: ›Ljubi svojega bližnjega in sovraži svojega sovražnika.‹ Jaz pa vam pravim: Ljubíte svoje sovražnike in molíte za tiste, ki vas preganjajo, da boste otroci svojega Očeta, ki je v nebesih. On namreč daje svojemu soncu, da vzhaja nad hudobnimi in dobrimi, ter pošilja dež pravičnim in krivičnim. Če namreč ljubite tiste, ki ljubijo vas, kakšno plačilo vas čaka? Mar tega ne delajo tudi cestninarji? In če pozdravljate le svoje brate, kaj delate posebnega? Mar tega ne delajo tudi pogani? Bodite torej popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče.« (Mt 5,38-48)

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

Oznanila

 

Pepelnična sreda in postni čas

S pepelnično sredo, 22. 2., začnemo 40‑dnevni postni čas v pripravi na velikonočne praznike. Sv. maše bodo v vseh treh župnijah.  V Dražgošah bo verouk potekal po urniku.

 

Postna postava za postni čas 2023

Strogi post je na pepelnično sredo, 22. 2., in na veliki petek, 7. 4. Takrat se le enkrat na dan do sitega najemo in se zdržimo mesnih jedi. Strogi post veže od izpolnjenega 18. leta do začetka 60. leta. Samo zdržek od mesnih jedi je na vse petke v letu.  Izven postnega časa smemo zdržek od mesnih jedi zamenjati s kakšnim drugim dobrim delom pokore ali ljubezni do bližnjega.

Zdržek od mesnih jedi veže vernike od izpolnjenega 14. leta dalje. Kadar je praznik (cerkveni ali državni) na petek ali kakšna slovesnost v družini (poroka, pogreb ...), post in zdržek odpadeta.

 

Vabila in spodbude za postni čas

Post nas nagovarja k poglobitvi našega odnosa z Bogom, k odpovedi in sočutju z ljudmi v stiskah. Slovenska Karitas je za letošnji post pripravila štiri povabila je za letošnji post pripravila štiri povabila:
1. Preventivno spodbudo 40 dni brez alkohola.
2. NE pozabimo – dobrodelna akcija za pomoč na območjih JV Evrope.
3. Vabilo k poglobitvi postnega časa.
4. Postni plakat s tedenskimi spodbudami za otroke. Otroci ga bodo prejeli pri verouku.

 

Pobožnost križevega pota in rožnega venca

V Železnikih bomo na prvi postni petek, 24. 2., molili križev pot pol ure pred sv. mašo.

V Dražgošah in na Zalem Logu  bomo molili žalostni del rožnega venca vsako postno nedeljo pol ure pred sv. mašo.

 

Film o bl. Antonu Martinu Slomšku

Vabljeni na ogled filma o bl. Antonu Martinu Slomšku. Projekcije so v Škofjeloškem Kinu Sora  (19.2 ob 18h / 24.2 ob 20h / 26.2 ob 19h). Več informacij je na plakatu pred cerkvijo in na spletni stani Kino Sora: www.kinosora.si/film/srecen-bo-cas

 

Pomoč ob potresu v Turčiji in Siriji

Slovenska Karitas zbira sredstva za pomoč ob potresu v Turčiji in Siriji. Na mizici za tisk so v ta namen na voljo položnice. Več informacij je na povezavi Slovenske Karitas: https://www.karitas.si/slovenska-karitas-zbira-sredstva-za-pomoc-ob-potresu-v-turciji-in-siriji/

 

Vpis otrok v Antonov vrtec

Antonov vrtec vabi k vpisu predšolskih otrok za vse starostne skupine za šolsko leto 2023/2024. Informacije ter vloge za vpis dobite v Antonovem vrtcu in na spletu: www.antonov-vrtec.si. Vloge oddajte do 28. 2. osebno ali po pošti.

 

Osebni asistent

Združenje gluhoslepih Slovenije DLAN prosi za pomoč pri iskanju osebnega asistenta za njihovega člana, ki živi v občini Železniki. Osebnemu asistentu nudijo zaposlitev za nedoločen čas. Več informacij v povezavi.

Go to top