Mt 4 1 11 565

Tisti čas je Duh odvêdel Jezusa v puščavo, da bi ga hudič skušal. Ko se je postil štirideset dni in štirideset noči, je postal napósled lačen. In pristopil je skušnjavec in mu rekel: »Če si Božji Sin, reci, naj ti kamni postanejo kruh.« On pa je odgovóril: »Pisano je: ›Človek ne živi samo od kruha, ampak od vsake besede, ki prihaja iz Božjih ust.‹« … Tedaj ga je hudič pústil, in glej, angeli so pristopíli in mu stregli. (Mt 4,1-11)

 

 Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

 

Prvi petek in prva sobota

V marcu bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih v petek, 3. 3.

Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Molili bomo rožni venec in litanije Srca Jezusovega ter obnovili posvetitev Jezusu Kristusu Kralju. Možnost za sv. spoved bo od 18. ure daje.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 4. 3., pred sv. mašo od 17. do 19. ure z molitvijo brevirja, tihim češčenjem, molitvijo rožnega venca s premišljevanji v »binkoštni dvorani«, litanijami Matere Božje, posvetitvijo Marijinemu brezmadežnemu Srcu in evharističnim blagoslovom. Medtem bo priložnost za sv. spoved.

 

Pobožnost križevega pota in rožnega venca

V Železnikih bomo na drugi postni petek, 3. 3., molili križev pot po sv. maši.

V Dražgošah in na Zalem Logu  bomo molili žalostni del rožnega venca vsako postno nedeljo pol ure pred sv. mašo.

 

Vpis otrok v Antonov vrtec

Antonov vrtec vabi k vpisu predšolskih otrok za vse starostne skupine za šolsko leto 2023/2024. Nekaj prostih mest je tudi za otroke, rojene leta 2020. Informacije ter vloge za vpis dobite v Antonovem vrtcu in na spletu: www.antonov-vrtec.si. Vloge oddajte do 28. 2. osebno ali po pošti.

 

Film o bl. Antonu Martinu Slomšku

Vabljeni na ogled filma o bl. Antonu Martinu Slomšku. Projekcije so v Škofjeloškem Kinu Sora  (26.2 ob 19h). Več informacij je na plakatu pred cerkvijo in na spletni stani Kino Sora: www.kinosora.si/film/srecen-bo-cas

 

Duhovni vikend v pripravi na sv. birmo

Prihodnji konec tedna bomo z našimi birmanci odšli na Kurešček na duhovni vikend v pripravi na sv. birmo. Birmance, animatorje in vse, ki ta vikend pripravljamo, podprimo z osebno in skupno molitvijo k Svetemu Duhu.

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.

Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči.
Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav,
in vselej radi sprejemali njegove spodbude.
Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Go to top