Lk 24 13 35 565

Ko je sédel z njima za mizo, je vzel kruh, ga blagoslôvil, razlomil in jima ga dal. Tedaj so se jima odprle oči in sta ga spoznala. On pa je izginil izpred njiju. In rekla sta drug drugemu: »Ali ni najino srce gorelo v nama, ko nama je po poti govóril in razlagal Pisma?« Še tisto uro sta vstala in se vrnila v Jeruzalem ter našla zbrane enajstére in tiste, ki so bili z njimi. Govorili so: »Gospod je res vstal in se prikazal Simonu.« Tudi onadva sta pripovedovala, kaj se je zgodilo na poti in kako sta ga prepoznala po lomljenju kruha. (Lk 24,13-35)

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Teden molitve za duhovne poklice

Danes vstopamo v molitveni teden za nove duhovne poklice, ki ga bomo zaključili prihodnjo nedeljo – nedeljo Dobrega pastirja, 30. aprila.

Z molitvijo za duhovne poklice prosimo, da bi se naši mladi, naše družine in vsi verni osvobodili strahu pred jasnim, odločnim in požrtvovalnim odgovorom na Božji klic.

 

Prvomajske počitnice in zaključek verouka

Pred nami so prvomajske počitnice bodo potekale od 26. aprila do 2. maja.

Zaključek verouka s spovedjo in podelitvijo spričeval bo od pon., 29. maja do 2.  junija.

 

Šmarnice o blaženem Lojzetu Grozdetu

Ob stoti obletnici Grozdetovega rojstva nas  zbirka šmarničnih zgodb Več kot spletni prijatelj povede v svet dvanajstletnega Filipa, ki se mu življenje korenito spremeni, ko dobi v dar knjigo o življenju bl. Alojzija Grozdeta. Fant ob branju ugotavlja, da imata z Alojzijem kar precej skupnega ...

Po soupravah in vaseh se med seboj dogovorite za vsakodnevna šmarnična srečanja po domovih oz. v cerkvi in v tem tednu sporočite v župnišče. Knjige in šmarnično gradivo je že na voljo.

 

Animatorski vikend za oratorij

Mladi po birmi, vabljeni v skupino oratorijskih animatorjev. Bogatili bomo drug drugega, se povezali med seboj, razveselili otroke … Ko dajemo, še več prejemamo. 

Pridružite se nam na  srečanjih ob petkih po maši v župnišču in na pripravljalnim vikendu od petka, 19. 5., do nedelje, 21. 5. Več informacij bomo sporočili naknadno.

 

Molitev za birmance in prvoobhajance

Ob koncu združimo molitve za naše birmance in prvoobhajance: 

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.

Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

 

Go to top