Jn 10 1 10 565

Jezus je znova spregovóril: »… Jaz sem vrata. Kdor vstopi skozme, se bo rešil; hodil bo noter in hodil bo ven in bo našel pašo. Tat prihaja samo zato, da krade, kólje in uničuje. Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in da bi ga imeli v obilju.« (Jn 10,1-10)

 

Slika: Dobri pastir, mozaik, Mavzolej Gale Placidije v Raveni


 

 

Oznanila

 

Teden molitve za duhovne poklice

Danes, na nedeljo Dobrega pastirja zaključujemo teden molitve za duhovne poklice. Še naprej povabljeni k vztrajni molitvi za nove duhovne poklice in svetost poklicanih.

 

Sv. Jožef delavec – začetek šmarnic

Jutri, 1. maja, na praznik sv. Jožefa delavca, začenjamo šmarnično pobožnost.

Svete maše bodo po nedeljskem razporedu. Za Zali Log bo sv. maša ob 9. uri v Suši.

 

Dražgoše: šmarnice bodo med tednom ob 19. uri, ter ob sobotah ob 8. uri. Razen ob sredah in petkih, ko bodo pri sv. maši ob 17. uri. 

Ob nedeljah bodo šmarnice ob 16. uri: 7. 5.  pri Primčkovem znamenju (blagoslov obnovljenega znamenja); 14. 5. pri Lojzetovi kapelici; 21. 5. pri Šimnovem znamenju; 28. 5. pri stari cerkvi.

Zali Log: šmarnice bodo med tednom ob 17. uri. Ob četrtkih (17h) in sobotah (8h), bodo šmarnice pri sv. maši. 

V Potoku in Martinj Vrhu bodo šmarnice vsak dan razen ob četrtkih (pri veroučni maši na Zalem Logu) in ob nedeljah (v Suši).

Železniki: Šmarnice bodo od ponedeljka do sobote ob 19. uri v župnijski cerkvi.

Ob nedeljah bodo šmarnice za Zali Log in Železnike ob 16. uri v Suši. Vsakokrat se bomo zbrali ob 15. uri pred tovarno Domel  na Plavžu in skupaj peš poromali v Sušo.

 

Verouk

Po končanih prvomajskih počitnicah bomo v sredo, 3. maja, nadaljevali z rednim veroukom.

 

Prvi petek in prva sobota

V maju bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih v petek, 5. 5. Če bi še kje na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri.
V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 6. 5., po sv. maši, do 22. ure.

V Dražgošah in na Zalem Logu v nedeljo po prvem petku povabljeni pol ure pred sv. mašo k molitvi rožnega venca in litanij pred Najsvetejšim.

 

Animatorski vikend za oratorij

Mladi po birmi, povabljeni v skupino oratorijskih animatorjev in na pripravljalni vikend za letošnji oratorij.     

Na priprave gremo od petka, 19. 5., do nedelje, 21. 5., v Sečovlje. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 15. 5., osebno ali na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Molitev za birmance in prvoobhajance

Ob koncu združimo molitve za naše birmance in prvoobhajance: 

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.

Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Go to top