Jn 14 1 12 565

Jezus je dejal: »Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni. Če ste spoznali mene, boste spoznali tudi mojega Očeta. Od zdaj ga poznate in videli ste ga.« (Jn 14,1-12)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

 

Šmarnice

Dražgoše: šmarnice bodo med tednom ob 19. uri, ter ob sobotah ob 8. uri. Razen ob sredah in petkih, ko bodo pri sv. maši ob 17. uri. 

Ob nedeljah so šmarnice ob 16. uri: 7. 5.  pri Primčkovem znamenju (blagoslov obnovljenega znamenja); 14. 5. pri Lojzetovi kapelici; 21. 5. pri Šimnovem znamenju; 28. 5. pri stari cerkvi.

Zali Log: šmarnice so med tednom ob 17. uri. Ob četrtkih (17h) in sobotah (8h), bodo šmarnice pri sv. maši. 

V Potoku in Martinj Vrhu so šmarnice vsak dan razen ob četrtkih (pri veroučni maši na Zalem Logu) in ob nedeljah (v Suši).

Železniki: Šmarnice bodo od ponedeljka do sobote ob 19. uri v župnijski cerkvi.

Ob nedeljah so šmarnice za Zali Log in Železnike ob 16. uri v Suši. Vsakokrat se bomo zbrali ob 15. uri pred tovarno Domel  na Plavžu in skupaj peš poromali v Sušo.

 

Sveta birma

Slovesnost svete birme bo v soboto, 13. 5., ob 10. uri, v Železnikih.

Pred birmo bo za birmance iz vseh treh župnij potekala tridnevnica od srede, 10. 5., do petka, 12. 5., ob 19. uri, v cerkvi v Železnikih.

V sredo, 1. 6., ob 17.30. uri bo v župnijski cerkvi v Železnikih srečanje z birmovalcem upokojenim nadškofom Antonom Stresom. Na srečanje so povabljeni tudi botri in družine birmancev. Med sv. mašo ob 19. uri bo birmovalec na voljo za zakrament sv. spovedi.

V četrtek, 11. 5., bo po maši vaja za vse birmance.

V času birmanske tridnevnice bodo sv. maše samo v Železnikih.

 

Prošnji dnevi

Pred nami so prošnji dnevi, ko se v procesijah zbiramo k molitvi za blagoslov na poljih, v gozdovih, podjetjih, vsega človeškega dela ter za odvrnitev naravnih in drugih nesreč:

– sob., 13. 5., ob 745: na Zalem Logu za Zali Log. Od Marijinega znamenja v župnijsko cerkev;

– ned., 14. 5., ob 1600: v Suši za Megušnico;

– pon., 15. 5., ob 1645: Zali Log, za Martinj Vrh;

– tor., 16. 5., ob 1845: Železniki od cerkve sv. Frančiška v župnijsko cerkev.

– sre., 17. 5., ob 1630: Dražgoše od križa pri Rovtarju do stare cerkve;

V četrtek, 18. 5., je slovesni praznik Gospodovega vnebohoda.

V Železnikih bosta maši ob 8. in 19. uri,
v Dražgošah in na Zalem Logu pa ob 17. uri.

 

Animatorski vikend za oratorij

Mladi po birmi, povabljeni v skupino oratorijskih animatorjev in na pripravljalni vikend za letošnji oratorij.

Na priprave gremo od petka, 19. 5., do nedelje, 21. 5., v Sečovlje. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 15. 5., osebno ali na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Molitev za birmance in prvoobhajance

Ob koncu združimo molitve za naše birmance in prvoobhajance: 

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.

Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Go to top