Jn 17 1 11 656

Tisti čas je Jezus povzdignil oči proti nebu in dejal: »Oče, prišla je ura. Poveličaj svojega Sina, da Sin poveliča tebe, kajti dal si mu oblast nad vsakim človekom, da bi dal večno življenje vsem, ki si mu jih dal. Večno življenje pa je v tem, da spoznavajo tebe, edinega resničnega Boga, in njega, ki si ga poslal, Jezusa Kristusa. (Jn 17,1-11)

 

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

V četrtek, 25. maja bo v Železnikih ob 19. uri zaobljubljena sv. maša na čast sv. Florjanu (leta 1822 so na četrtek pred binkoštmi pogoreli Železniki) 

Prihodnjo nedeljo izide novo Občestvo. Ker je v juniju za svete maše v Železnikih še nekaj prostih dni, lahko v tem tednu še oddate mašne namene za mesec junij in za prihodnje mesece.

 

Šmarnice

Dražgoše: šmarnice so med tednom ob 19. uri, ter ob sobotah ob 8. uri. Razen ob sredah in petkih, ko bodo pri sv. maši ob 17. uri.
Ob nedeljah so šmarnice ob 16. uri: 21. 5. pri Šimnovem znamenju; 28. 5. pri stari cerkvi.

Zali Log: šmarnice so med tednom ob 17. uri. Ob četrtkih (17h) in sobotah (8h), bodo šmarnice pri sv. maši. 

V Potoku in Martinj Vrhu so šmarnice vsak dan razen ob četrtkih (pri veroučni maši na Zalem Logu) in ob nedeljah (v Suši).

Železniki: Šmarnice so od ponedeljka do sobote ob 19. uri v župnijski cerkvi.

Ob nedeljah bodo šmarnice za Zali Log in Železnike ob 16. uri v Suši. Vsakokrat se bomo zbrali ob 15. uri pred tovarno Domel  na Plavžu in skupaj peš poromali v Sušo.

 

Binkoštna devetdnevnica, celonočno češčenje Najsvetejšega, prvosobotna pobožnost

V Železnikih od petka, 19. 5., do sobote, 27. 5., pri mašah obhajamo binkoštno devetdnevnico na čast Svetemu Duhu.

V Železnikih se bo v soboto, 27. 5., po maši, začelo celonočno češčenja Najsvetejšega. Zaključek bo 28. 5. s sv. mašo ob 7. uri. Za nočno bdenje se vpišite v seznam, pri Marijinem stranskem oltarju.

V Železnikih bomo prvosobotno pobožnost obhajali v okviru celonočnega češčenja 27. 5. po sveti maši.

 

Molitev za birmance in prvoobhajance

Ob koncu združimo molitve za naše birmance in prvoobhajance: 

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.

Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Go to top