Oratorij 2023   LOGOTermin in prijava

Poletni oratorij bo v Železnikih potekal od 3. do 7. julija 2023.

Prijavnice na oratorij so že na voljo v cerkvah in na spletni strani. (Prijavnica PDF)
Število prijav je omejeno na 80 otrok. Na oratorij se boste lahko prijavili tudi še po ponedeljku, 12. 6., vendar naknadno prijavljenim, zaradi oddaje naročil, ne bomo mogli zagotoviti oratorijske majice.

Povabljeni k finančni podpori, da po svojih močeh prispevate v oratorijski nabiralnik v cerkvi v Železnikih ali z nakazilom na TRR župnije Železniki.

 

Oratorijski animatorji

Mladi po birmi, ki bi na oratoriju želeli sodelovati kot animatorji, lepo povabljeni, da se pridružite. Srečanja bodo v petek, 2. 6.; v soboto, 10. 6. in v petek, 16. 6., ob 20. uri ter v soboto, 24. 6., ob 9. uri.

 

Vsebina

Letos smo za temo oratorija izbrali blaženega Carla Acutisa. Carlo je naš sodobnik, ki je leta 2006, pri 15. letih, umrl za levkemijo. Zaradi njegovega globokega odnosa z Bogom, žive vere, dobrosrčnosti, zmernosti in čudežev, ki se dogajajo po njegovi smrti, so ga ljudje že kmalu prepoznali za svetnika.

Za blaženega je bil razglašen 10. oktobra 2020.

Letošnje geslo »ORIGINALEN SEM« je navdihnil Carlov citat:

»Vsi ljudje so rojeni kot originali,
a mnogi umrejo kot fotokopije.«

To geslo nas opominja, da za vedno ostanemo edinstveni, izvirni. Na oratoriju bomo spoznavali Carlove vrednote, kot so vedoželjnost, zmernost, evharistija, dobrosrčnost in večnost.

Oratorij bo letos udeležence in animatorje oratorija spodbujal, da bi ob zgledu in na priprošnjo bl. Carla Acutisa tudi sami zoreli v teh krepostih.

Go to top