Mt 9 9 13 565

Tisti čas je šel Jezus mimo in zagledal moža, Mateja po imenu, ki je sedél pri mitnici, in mu je rekel: »Hôdi za menoj!« In ta je vstal in šel za njim. Medtem ko je bil v hiši pri mizi, je prišlo precéj cestninarjev in grešnikov. Jedli so z Jezusom in njegovimi učenci. Farizeji so to opazili in govorili njegovim učencem: »Zakaj vaš učitelj jé s cestninarji in grešniki?« On pa je to slišal in rekel: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni. Pojdite in se poučite, kaj pomenijo besede: Usmiljenja hočem in ne žrtve. Nisem namreč prišel klicat pravičnih, ampak grešnike.« (Mt 9,9-13)

 

Hendrick Terbrugghen, Jezus pokliče Mateja, 1616, Olje na platnu, Web Gallery of Art, https://www.wga.hu


 

 

Oznanila

V torek, 13. 6., bo sv. maša v Železnikih ob 7. uri zjutraj.

 

Srce Jezusovo

V petek, 16. 6., je praznik presvetega Srca Jezusovega. Maše bodo:
na Zalem Logu ob 18. uri, v Železnikih ob 19. uri in  v Dražgošah ob 20. uri.

 

Devetdnevnica za domovino

Pred dnevom državnosti, 25. 6., bomo od 16. do 24. 6. obhajali devetdnevnico za domovino. V ta namen bomo molili rožni venec za domovino:
v Železnikih vsak dan pol ure pred sv. mašo ter
v Dražgošah in na Zalem Logu v nedeljo, 18. 6., pol ure pred mašo.

 

Oratorij 2023 »ORIGINALEN.SEM«

Prijavnice na oratorij so na voljo v cerkvah in na spletni strani. Na oratorij se boste lahko prijavili tudi še po ponedeljku, 12. 6., vendar naknadno prijavljenim, zaradi oddaje naročil, ne bomo mogli zagotoviti oratorijske majice.

Mladi po birmi, ki bi na oratoriju želeli sodelovati kot animatorji, lepo povabljeni, da se pridružite. Animatorska srečanja bodo v soboto, 10. 6. in v petek, 16. 6., ob 20. uri ter v soboto, 24. 6., ob 9. uri.

 

Vrtnice 2023 – Človekov da Bogu

V Železnikih se v juniju pri mašah zbiramo ob branju vrtnic z naslovom Človekov da Bogu.

 

Oklic: 

(Železniki) Krščanski zakon želita skleniti ženin Miha Prezelj in nevesta Katja Roginek.
Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

 

Diakonsko posvečenjo 2023

Diakonsko posvečenje bo v ljubljanski stolnici prihodnjo nedeljo, 18. 6., ob 16. uri. Posvečeni bodo: Tomaž Kogovšek, Zagorje ob Savi, Dušan Mihelčič, Dolnji Logatec, Branko Nimac, Čemšenik, Janez Rožman, Predoslje.

Novomašnik in diakoni se bodo v prihodnjih dneh udeležili duhovnih vaj pred posvečenjem, zato jih podprimo z molitvijo. Pridi, Sveti Duh …

 

Procesija Svetega rešnjega Telesa

Vrstni red procesije: za križem in velikim banderom gredo otroci, ki posipajo cvetje, zatem se razvrsti moška stran cerkve, (ZL-manjša bandera,) potem pevski zbor, ministranti, nebo z Najsvetejšim, za njim pa ženska stran cerkve.

Go to top