Mt 13 1 23 565

Tisti čas  je Jezus veliko povedal v prilikah. Dejal je: »Sejalec je šel sejat. Ko je sejal, je nekaj semena padlo ob pot. Priletele so ptice in ga pozobale. Drugo seme je padlo na kamnita tla, kjer ni imelo veliko prsti. Hitro je pognalo, ker ni imelo globoke zemlje. Ko pa je sonce vzšlo, ga je ožgalo, in ker ni imelo korenine, se je posušilo. Spet drugo je padlo med trnje in trnje je zrastlo ter ga zadušilo. Druga semena pa so padla na dobro zemljo in so dajala sad: eno stotérnega, drugo šestdesetérnega in spet drugo tridesetérnega. Kdor ima ušesa, naj posluša!« (Mt 13,1-23)

Slika: Ivan Grohar, Sejalec, www.wikiart.org


 

Oznanila

Ob smrti +Marinke Rejc so darovali za sv. maše sestra Dara in prijatelji iz Smoleve ter za obnovo hiše njeni vnuki.

 

Krištofova nedelja – akcija MIVA

Prihodnjo nedeljo, 23. 7., obhajamo Krištofovo nedeljo. Povabljeni k podpori akcije MIVA. Po mašah (tudi v soboto zvečer) bo blagoslov vozil. Skupaj bomo prosili, naj Bog našim misijonarjem in nam vsem na priprošnjo sv. Krištofa deli svoj blagoslov in nas varuje na vseh naših poteh. Vabimo vas, da se radi udeležite blagoslova. Svoj dar za misijonska vozila v zahvalo za srečno prevožene kilometre lahko oddate v nabiralnik zadaj v cerkvi.

Hvala vam, da s tem preko MIVE Slovenija pomagate našim misijonarjem pri nakupu vozil za uresničevanje njihovega poslanstva.

Darove za srečno prevožene kilometre lahko darujete tudi na: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana; TRR: SI56 0201 4005 1368 933; BIC: LJBASI2X; koda: CHAR; namen: MIVA; sklic: SI 00 279500

 

Slovo kaplana

S 1. avgustom se bo naš dosedanji kaplan Matej Rus po treh let od nas poslovil:
v Dražgošah v nedeljo, 23. 7., ob 8. uri,
v Železnikih v soboto, 29. 7., ob 19. uri in
na Zalem Logu v nedeljo, 30. 7., ob 9. uri.
Pri teh mašah bo ob koncu zanj ofer.

 

Korenite spremembe v občestvu župnij Železniki, Zali Log in Dražgoše

V tem tednu sem bil s strani nadškofije obveščen, da v občestvu naših župnij sedaj ne bomo imeli več kaplana in da od 1. avgusta 2023 ostajam sam. Že dlje časa se kaže pomanjkanja duhovnikov ter njihova preobremenjenosti in izgorelosti. Martin Leban, ki je že prejel dekret za Železnike, tako sedaj ostaja kot župnijski upravitelj v župniji Cerklje na Gorenjskem.

Na nadškofiji nam bodo sicer poizkusili priskrbeti vsaj duhovnega pomočnika za pomoč pri maševanju in spovedovanju ob nedeljah in praznikih, vendar ta pomoč ni zagotovljena.

Nadškof me je soočil z dejstvom, da ob dolgoletnem upadanju števila duhovnikov v prihodnje na kaplane ne moremo več računati. Zato sem ob tem prejel navodilo, da s 1. avgustom prilagodim pastoralno delo in urnik sv. maš tako, da bom zmogel za vse poskrbeti sam. To bo v našem občestvu terjalo precej sprememb, med drugim tudi zmanjšanje števila sv. maš.

Več bo znano v prihodnjih tednih.

 

 

Go to top