Mt 14 22 33 565Ob četrti nočni straži je Jezus hodil po jezeru in prišel k njim. Ko so ga učenci videli hoditi po jezeru, so se vznemirili in rekli: »Prikazen je.« Od strahu so zavpili. Jezus pa jim je takoj rekel: »Bodite pogumni! Jaz sem. Ne bojte se!« Peter mu je odgovóril in rekel: »Gospod, če si ti, mi ukaži, da pridem po vodi k tebi.« On mu je dejal: »Pridi!« In Peter je stopil iz čolna, hodil po vodi in šel k Jezusu. Ko pa je videl, da je veter močan, se je zbal. Začel se je potapljati in je zavpil: »Gospod, reši me!« Jezus je takoj iztegnil roko, ga prijel in mu dejal: »Malovernež, zakaj si podvómil?« In ko sta stopila v čoln, je veter ponehal. Oni pa, ki so bili v čolnu, so se mu poklonili do tal in rekli: »Resnično, ti si Božji Sin.« (Mt 14,22-33)

 

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

Oznanila

Hvala za darove, ki ste jih danes pri ofru namenili za prizadete v neurjih. Zbrana sredstva bomo izročili Slovenski Karitas.

Svoj dar lahko neposredno nakažete na: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Namen: POMOČ NEURJE, Sklic: SI 00 624

Svoj dar pa lahko prispevate tudi z SMS sporočilom 
KARITAS5 na 1919 in prispevate 5 EUR ali 
KARITAS10 na 1919 in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih.

 

Veliki šmaren – devetdnevnica in praznik

Na praznik Marijinega vnebovzetja, 15.  8., bomo, kakor vsako leto, obnovili posvetitev slovenskega naroda Mariji. Na praznik se bomo pripravili z devetdnevnico, ki jo bomo začeli v nedeljo, 6. 8., z desetko rožnega venca Ki je tebe, Devica, v nebesa vzel. Kdor ne bo prihajal k maši, naj to desetko vsak dan zmoli doma.

V ponedeljek, 14. 8., na predvečer praznika župnijske zavetnice bo na Zalem Logu ob 19.30 uri slovesna sv. maša in po njej procesija z Marijinim kipom in litanijami po vasi.

Na praznik, 15. 8., bo sv. maša ob 8. uri v Železnikih in ob 10. uri na Zalem Logu.
Na Zalem Logu povabljeni k ofru, ki bo namenjen za cerkev na Zalem Logu.

V duhu povezovanja župnij lepo povabljeni za Zali Log.

 

znamenje pod zijavko   crop1Znamenje pod Zijavko

V tem tednu je bilo zaradi gradnje obvoznice v Železnikih začasno odstranjeno znamenje pod Zijavko.

Na istem mestu je nekdaj že stalo znamenje v spomin na žrtev snežnega plazu. V zavedanju koliko nevarnosti vsak dan »plazi« nad nas smo 20. novembra 2016, ob zaključku svetega leta usmiljenja, postavili in blagoslovili novo znamenje.

Postavili smo ga v zaupanju, da se s posvetitvijo presvetemu Jezusovemu Srcu in Marijinemu brezmadežnemu Srcu v telesnem in duhovnem smislu zaščitimo pred sodobnimi nevarnostmi.

Go to top