Mt 20 1 16 565

»Nebeško kraljestvo je podobno hišnemu gospodarju, ki je šel zgodaj zjutraj najet delavce za svoj vinograd. Z delavci se je pogódil za en denarij na dan in jih je poslal v svoj vinograd ... Pod noč pa je gospodar vinograda rekel svojemu oskrbniku: ›Pokliči delavce in jim plačaj. Začni pri zadnjih in končaj pri prvih.‹« (Mt 20,1-16)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Ob smrti +Antona Mesca so Tavčarjevi darovali za cerkev v Železnikih. Hvala za vaše darove.

 

Karitas – pomoč pri plačilu ogrevanja za letošnjo zimo

Karitas ima tudi letos na voljo nekaj sredstev za pomoč pri plačilu ogrevanja za letošnjo zimo. Več informacij na prijavnicah v cerkvi in na naši spletni strani. Prijave zbiramo do 30. septembra.

 

Mašni nameni

Občestvo bo za oktober izšlo do prihodnje nedelje, zato so mašni nameni za 1. 10. objavljeni v oznanilih.

Oznanilo 1 10 23

 

Oktober – mesec molitve rožnega venca

V oktobru bomo rožni venec molili pol ure pred vsako sveto mašo pred Najsvetejšim.

 

Blagoslov rožnih vencev

Na rožnovensko nedeljo, 1. 10., bo pri vseh sv. mašah blagoslov rožnih vencev z namenom, da bi na novo odkrili lepoto, pomen in moč te molitve ter da bi zasebno, v družini in v cerkvi po Marijini priprošnji prihajali k Jezusu.

 

Srečanje bolnikov, invalidov in starejših

V nedeljo, 1. 10., ob 10. uri povabljeni upokojenci nad 70 let, pa tudi bolni in invalidi vseh starosti ter tisti, ki se spopadajo z hudini notranjimi stiskami s celotnega občestva na srečanje v Železnike.

Bolniško maziljenje bomo delili pri vseh sv. mašah (tudi v soboto ob 19. uri in nedeljo ob 8. uri).

Po sv. maši (ob 10.00 uri) bomo v župnišču v nadaljevali z družabnim srečanjem in kosilom.

Z vsega našega občestva lepo povabljeni v čim večjem številu! Kdor nima prevoza, naj sporoči na 051/241-254 (ga. Mateja Tušek). Gospodinje lepo prosimo, da nas razveselijo s pecivom. V župnišču v Železnikih ga bomo zbirali v petek, 30. 9., od 18. do 19. ure.

 

Karitas, romanje starejših v Idrijo

V soboto, 14. 10., Župnijska Karitas Železniki vabi starejše župljane iz vseh treh župnij na romanje v Idrijo. Prijavite se do ponedeljka, 9. 10., v župnijski pisarni ali po telefonu.

Odhod ob 8. uri izpred cerkve v Železnikih. Priporočeni dar za prevoz in kosilo je 10 €.

Go to top