Mt 21 28 32 565

Tisti čas je Jezus rekel velikim duhovnikom in starešinam ljudstva: »Kaj se vam zdi? Nekdo je imel dva sina. Stopil je k prvemu in rekel: ›Sin, pojdi danes delat v vinograd!‹ Ta je odgovóril: ›Nočem.‹ Toda pozneje se je premislil in šel. Stopil je k drugemu in rekel isto. Ta je odgovóril: ›Grem, gospod,‹ vendar ni šel. Kateri od teh dveh je izpolnil očetovo voljo?« (Mt 21,28-32)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Ob smrti +Cvetke Šibilja iz Dražgoš so sosedje darovali za sv. mašo in za cerkev v Dražgošah. Hvala za vaše darove.

 

Oktober – mesec molitve rožnega venca

Rožni venec bomo molili pred Najsvetejšim pol ure pred vsako sveto mašo.

Med molitvijo povabljeni k spovedi pred zapovedanim praznikom vseh svetih.

 

Blagoslov rožnih vencev

Na rožnovensko nedeljo, 1. 10., bo pri vseh sv. mašah blagoslov rožnih vencev z namenom, da bi na novo odkrili lepoto, pomen in moč te molitve ter da bi zasebno, v družini in v cerkvi po Marijini priprošnji prihajali k Jezusu.

 

Srečanje bolnikov, invalidov in starejših

(Železniki ob 10. uri) Hvala gospodinjam ter sodelavkam in sodelavcem Karitas za pripravo današnjega srečanja starejših, bolnikov in invalidov. Po sveti maši ste povabljeni v župnišče k skupnemu kosilu in na družabno srečanje s kulturnim programom.

 

Prvi petek in prva sobota

V oktobru bo obisk bolnikov in ostarelih po domovih v petek, 6. 10. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Molitev bodo vodili bodoči birmanci. Pred sv. mašo in med njo bo spovedoval tudi eden od br. kapucinov. K sv. spovedi za opravljanje prvih petkov oz. prvih sobot lahko pristopite ves teden pred tem.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 7. 10. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim. Medtem bo priložnost za sv. spoved. Po maši bomo molili litanije Matere Božje in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer bomo nadaljevali z molitvijo brevirja do 21. ure. 

 

Žegnanje v Suši

V nedeljo, 8. 10., bo ob 10. uri  smn v Suši. Stroški dosedanjih obnov so že skoraj pokriti. Bog povrni vsem! Kot je zapisano v Občestvu 10/2022 bo potrebno še beljenje ter izdelava poslikave na oboku kapelice. Zato se bodo sredstva iz ofra in drugi darovi v prihodnje zbirali za ta namen.

 

Pohod za življenje in Teden za življenje

Letošnji pohod za življenje, ki nosi naslov »Življenje je zakon«, bo potekal v soboto, 7. 10. Začne se ob 9.30 uri na Prešernovem trgu. Predviden zaključek bo okoli 12. ure. https://pohodzazivljenje.si/

 

Karitas, romanje starejših v Idrijo

V soboto, 14. 10., Župnijska Karitas Železniki vabi starejše župljane iz vseh treh župnij na romanje v Idrijo. Prijavite se do torka, 10. 10., v župnijski pisarni ali po telefonu.

Odhod ob 8. uri izpred cerkve v Železnikih. Priporočeni dar za prevoz in kosilo je 10 €.

Go to top