Mt 21 33 43 565

Ko se je približal čas trgatve, je gospodar poslal svoje služabnike k viničarjem, da bi pobrali njegov pridelek. Viničarji pa so njegove služabnike zgrabili in enega pretepli, drugega ubili in spet drugega kamnáli. Nato je poslal druge služabnike, več kakor prej, in storili so z njimi prav tako. Nazadnje je poslal k njim svojega sina, rekoč: ›Mojega sina bodo spoštovali.‹ Ko pa so viničarji zagledali sina, so sami pri sebi rekli: ›Ta je dedič. Dajmo, ubijmo ga in se polastimo njegove dediščine!‹ Zgrabili so ga, vrgli iz vinograda in ubili…« (Mt 21,33-43)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

 

Žegnanje v Suši

(SUŠA) Danes obhajamo žegnanje v Suši. Hvala za vaše darove, ki ste jih pri ofru darovali za beljenje ter izdelava poslikave na oboku kapelice v Suši.

 

Oktober – mesec molitve rožnega venca

Rožni venec molimo pred Najsvetejšim pol ure pred vsako sveto mašo.

Med molitvijo povabljeni k spovedi pred zapovedanim praznikom vseh svetih.

 

Ministrantska srečanja

Ministrantska srečanja bodo vsak drugi petek v mesecu ob 17.30 uri cerkvi v Železnikih. V oktobru bo srečanje 13. 10. Povabljeni novi ministranti, ki bi želeli s strežbo pri oltarju dejavno sodelovati pri sv. maši.

 

Dekanijsko srečanje ministrantov

V soboto, 14. 10., bo v Selcih potekalo dekanijsko srečanje ministrantov. Srečanje bomo začeli ob 9. uri v župnijski cerkvi Sv. Petra, z uvodno molitvijo. Zatem sledi udejstvovanje ministrantov v kvizu in nogometu. Predvidoma bomo zaključili do 13. ure.

 

Karitas, romanje starejših v Idrijo

V soboto, 14. 10., Župnijska Karitas Železniki vabi starejše župljane iz vseh treh župnij na romanje v Idrijo. Prijavite se do torka, 10. 10., v župnijski pisarni ali po telefonu.

Odhod ob 8. uri izpred cerkve v Železnikih. Priporočeni dar za prevoz in kosilo je 10 €.

 

Vseslovensko srečanje razvezanih v Cerkvi

Skupnosti SRCE vabi na vseslovensko srečanje z naslovom Razvezani in še vedno ljubljeni

v soboto, 14. 10. 2023, v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani, Ulica Janeza Pavla II. 13.

Ob 15.00 bo predavanje dr. Andreje Poljanec na temo Dostojanstvo,

16.30 pa sv. maša, ki jo bo daroval škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Več informacij: https://srcerazvezani.si/

 

Prva sobota

(SOBOTA) Danes obhajamo prvo soboto v mesecu. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim. Medtem bo priložnost za sv. spoved. Po maši bomo molili litanije Matere Božje in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer bomo nadaljevali z molitvijo brevirja do 21. ure.

 

Žegnanje za Železnike

Prihodnjo nedeljo, 15. 10., bo smn v Železnikih.  Pri mašah bo ofer za obnovo hiše pri cerkvi.

Go to top