Mt 22 1 14 565

»Nebeško kraljestvo je podobno kralju, ki je prirédil svatbo svojemu sinu … ›Svatba je pripravljena, toda povabljeni je niso bili vredni. Pojdite torej na križišča in povabite na svatbo, kogar koli najdete.‹ Služabniki so odšli na potí in zbrali vse, ki so jih našli, hudobne in dobre, in svatovska dvorana se je napolnila z gosti. Ko je kralj prišel pogledat goste, je opazil tam človeka, ki ni imel oblečenega svatovskega oblačila…«
(Mt 22,1-14)

 

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

 

Žegnanje za Železnike

Hvala za darove, ki ste jih danes ob žegnanju v Železnikih pri ofru namenili za obnovo hiše pri cerkvi.

Hvala Matildi Thaler iz Racovnika za izdelavo čipk za oltarna prta za glavni in daritveni oltar v cerkvi sv. Antona Puščavnika. Danes, na župnijsko žegnanje že krasita naša oltarja. Bog povrni za ta dragocen dar, ki je pod njenimi spretnimi rokami nastajal štiri leta.

 

Oktober – mesec molitve rožnega venca

Rožni venec molimo pred Najsvetejšim pol ure pred vsako sveto mašo.

Med molitvijo povabljeni k spovedi pred zapovedanim praznikom vseh svetih.

 

Misijonska nedelja

Letošnje obhajanje misijonske nedelje bo potekalo 22. 10. pod geslom: »Goreča srca, noge na poti«, ki spominja na odlomek srečanja učencev v Emavsu z Jezusom. Vsak misijonar in tudi vsak kristjan je poklican, da odpre svoje srce, da se razvname ob Jezusovi besedi in nato aktivno stopi v življenje kot pričevalec Božjega kraljestva.

Nabirka na misijonsko nedeljo poteka na svetovni ravni in je namenjena za pomoč katoliškim misijonom po celem svetu.

Osrednje slovensko praznovanje misijonske nedelje bo letos v Dornberku. Ob 15.00 bo molitvena ura. Ob 16.00 bo slovesno somaševanje vodil koprski škof msgr. Jurij Bizjak.

Go to top