Mt 22 15 21 565Tisti čas so farizeji odšli in se posvetováli, kako bi Jezusa ujeli v besedi. K njemu so poslali svoje učence skupaj s herodovci in so rekli: »Učitelj … kaj se ti zdi: Ali smemo dajati cesarju davek ali ne?« Jezus pa je spoznal njihovo hudobijo in rekel: »Kaj me preizkušate, hinavci? Pokažite mi davčni novec!« Dali so mu denarij. Nato jim je rekel: »Čigava sta ta podoba in napis?« Dejali so mu: »Cesarjeva.« Tedaj jim je rekel: »Dajte torej cesarju, kar je cesarjevega, in Bogu, kar je Božjega.« (Mt 22,15-21)

 

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

 

Misijonska nedelja

Danes obhajamo misijonsko nedeljo ki poteka pod geslom: »Goreča srca, noge na poti«.

Nabirka na misijonsko nedeljo poteka na svetovni ravni in je namenjena za pomoč katoliškim misijonom po celem svetu. Hvala tudi za vaše molitve, žrtve za misijone. Pri izhodu boste prejeli misijonski žepni koledarček.

Osrednje slovensko praznovanje misijonske nedelje bo letos v Dornberku. Ob 15.00 bo molitvena ura. Ob 16.00 bo slovesno somaševanje vodil koprski škof msgr. Jurij Bizjak.

 

Oktober – mesec molitve rožnega venca

Rožni venec molimo pred Najsvetejšim pol ure pred vsako sveto mašo.

Med molitvijo povabljeni k spovedi pred zapovedanim praznikom vseh svetih.

 

Premik ure – večerne sv. maše ob 19. uri

Ko v nedeljo, 29. 10., preidemo na zimski čas, bodo večerne sv. maše v Železnikih tudi v zimskem času ostale ob 19. uri.

 

Obisk generalnega vikarja in arhidiakona ob izgubi kaplana

V nedeljo, 29. 10., nas bosta pri sv. maši ob 10. uri obiskala generalni vikar msgr. dr. Franci Šuštar in arhidiakon msgr. dr. Jože Plut, ki bosta darovala tudi sv. mašo. Po maši bo v cerkvi potekal pogovor o odprtih vprašanjih.

 

Jesenske počitnice

Med jesenskimi počitnicami od 30. 10. do 3. 11. ni verouka. Na praznik vseh svetih, 1. 11. se udeležite svetih maš in molitev za rajne.

 

Oklic

(Železniki) Krščanski zakon želita skleniti ženin Miha Benedičič in nevesta Nina Šolar.
Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

Go to top