20231001 125129

V nedeljo, 1. oktobra 2023, smo se ob 10.00 uri zbrali pri sv. maši, ki je bila posebej namenjena starejšim in bolnim iz naših treh župnij. V župnijski cerkvi sv. Antona Puščavnika v Železnikih smo ob maševanju našega g. župnika in sodelovanju sodelavk in sodelavcev Župnijske KARITAS ter domačega pevskega zbora, prejeli zakrament spovedi, bolniškega maziljenja in Rešnjega Telesa. Veliko nas je bilo pri sv. maši. Veseli smo, da se nam je lahko pridružilo tudi nekaj stanovalcev Doma starejših Škofja Loka.


Slavje smo po sveti maši nadaljevali s kosilom in srečanjem v župnišču. Vsako leto pripravimo kratek kulturni program. Letos smo lahko uživali ob čudovitem glasu Neže Močnik, ki je ob spremljavi očeta, našega zborovodje in organista, Tomaža Močnika, zapela nekaj pesmi. Pojedli smo odlično kosilo, poslušali recitacije in se predvsem veliko pogovarjali. Prijetno druženje so nam posladkali še dobri piškoti in pecivo pridnih gospodinj ter domače grozdje.

Fotografije si lahko ogledate v galeriji


Lepo smo se imeli. Veseli smo vseh, ki se odzovejo našemu vabilu in pridejo tudi v župnišče na druženje, saj več nas je, lepše je.


Lepo povabljeni!

Tajnica ŽK Železniki
Mateja Tušek
Železniki, 20.10.2023

 

Go to top