Mt 22 34 40 565

»Učitelj, katera je največja zapoved v postavi?« Rekel mu je: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem, z vso dušo in z vsem mišljenjem. To je največja in prva zapoved. Druga pa je njej enaka: Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe. Na teh dveh zapovedih stoji vsa postava in preroki.« (Mt 22,34-40)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Hvala za darove, ki ste jih ob smrti +Janeza Bernika iz Dašnice darovali za sv. maše in za obnovo hiše ter za darove, ki ste jih ob smrti +Janeza Vrhunca iz Rudna darovali za obnovo hiše in za Sušo.

Hvala vsem, ki ste v oktobru z molitvijo rožnega venca prosili za Božji blagoslov in Marijino varstvo.

 

Premik ure – večerne sv. maše ob 19. uri

Ob prehodu na zimski čas bodo večerne sv. maše tudi v zimskem času ostale ob 19. uri.

 

Obisk generalnega vikarja in arhidiakona ob izgubi kaplana

V nedeljo, 29. 10., nas bosta pri sv. maši ob 10. uri obiskala generalni vikar msgr. dr. Franci Šuštar in arhidiakon msgr. dr. Jože Plut, ki bosta darovala tudi sv. mašo.

Po maši bo v cerkvi potekal pogovor o odprtih vprašanjih ob izgubi kaplana.

 

Jesenske počitnice

Med jesenskimi počitnicami od 30. 10. do 3. 11. ni verouka. Na praznik vseh svetih, 1. 11. se udeležite svetih maš in molitev za rajne.

 

Zapovedani praznik vseh svetnikov

1. novembra obhajamo zapovedani praznik vseh svetnikov. Praznične svete maše bodo v Železnikih 31. 10. ob 19. uri in 1. 11. ob 7.30 uri, na Zalem Logu ob 10. uri in v Dražgošah ob 14. uri. Po mašah na 1. 11. bodo na pokopališčih molitve za rajne. Na Zalem Logu bo ta dan ofer za Zali Log.

Rožne vence za rajne molíte ob večernem zvonjenju po domovih. V Železnikih bo molitev v cerkvi sv. Antona ob 18. uri.

 

Spomin vernih rajnih

2. novembra obhajamo spomin vseh vernih rajnih. Sv. maša bo v Železnikih ob 8 in 19. uri pri sv. Frančišku. Povabljeni k darovanju za maše za duše v vicah.

 

Prvi petek in prva sobota

V novembru bo obisk bolnikov in ostarelih po domovih v petek, 3. 11. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Molitev bodo vodili bodoči birmanci. Pred sv. mašo in med njo bo spovedoval tudi eden od br. kapucinov.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 4. 11. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca. Medtem bo priložnost za sv. spoved. Po maši bomo molili litanije in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer bomo nadaljevali z molitvijo brevirja do 21. ure.

 

Začasni duhovni pomočnik v našem občestvu

Generalni vikar, pomožni škof, msgr. dr. Franci Šuštar, je sporočil da so po izgubi kaplana v našem občestvu priskrbeli začasnega duhovnega pomočnika, ki bo konca julija 2024, ob sobotah ob 19. uri izmenično na 14 dni prihajal maševat v Dražgoše in na Zali Log. Več si preberite v Občestvu.

 

Zahvalna nedelja

Na zahvalno nedeljo, 5. 11., se bomo Bogu zahvalili za vse prejete darove. Pri vseh mašah bomo zapeli zahvalno pesem.

Go to top