Mt 25 1 13 565jpg

»Nebeško kraljestvo bo podobno desetim devicam, ki so vzele svoje svetilke in šle ženinu naproti. Pet izmed njih je bilo nespametnih in pet preudarnih. Nespametne so vzele svoje svetilke, niso pa s seboj vzele olja. Preudarne pa so s svetilkami vred vzele v posodicah olje. Ker se je ženin mudil, so vse podremale in zaspale.

Opolnoči pa je nastalo vpitje: ›Glejte, ženin! Pojdite mu naproti!‹ Tedaj so vse device vstale in pripravile svoje svetilke. Nespametne so rekle preudarnim: ›Dajte nam svojega olja, ker naše svetilke ugašajo!‹ Toda preudarne so odvrnile: ›Verjetno ga ne bo dovolj za nas in vas. Pojdite raje k prodajalcem in si ga kupite!‹ Medtem ko so šle kupovat, pa je prišel ženin, in tiste, ki so bile pripravljene, so šle z njim na svatbo in vrata so se zaprla... Bodite torej budni, ker ne veste ne dneva ne ure!« (Mt 25,1-13)

 

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Hvala za darove, ki ste jih ob smrti +Ane Nastran iz Železnikov sorodniki darovali za sv. maše in za cerkev.

 

Dan molitve za žrtve spolnih zlorab

Prihodnjo soboto, 18. novembra, bomo v Katoliški cerkvi v Sloveniji obhajali dan molitve za žrtve spolnih zlorab. Pred sv. mašo bomo v ta namen molili rožni venec.

 

Teden zaporov

Prihodnjo nedeljo začenjamo teden zaporov (19. do 25. 11.) Letošnje geslo je »Nebesa pripovedujejo o Božji slavi … zato povzdigni oči!«..

 

Sv. Cecilija – zavetnica cerkvene glasbe

V sredo, 22. 11., bo god sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe.
Ofer za naše organiste in zborovodje bo

  • v Dražgošah v soboto, 18. 11,
  • v Železnikih, 18. in 19. 11. ter
  • na Zalem Logu v soboto, 25. 11.

S tem pokažemo hvaležnost in jim damo priznanje za njihovo delo.

 

Založba Družina – adventna naročniška akcija

Založba družina v adventni akciji brezplačno ponuja tri adventne in dvojno božično izdajo revije Družina. Interesenti na mizici za tisk vzemite naročilnico.

Go to top