Rembrandt Prilika o talentih Louvre 565

›Gospodar, vedel sem, da si trd človek. Žanješ, kjer nisi sejal, in zbiraš, kjer nisi raztresel. Zbal sem se in sem šel ter zakopal tvoj talent v zemljo. Glej, tu imaš, kar je tvojega!‹ Gospodar pa mu je odgovóril: ›Malopridni in leni služabnik! Vedel si, da žanjem, kjer nisem sejal, in zbiram, kjer nisem raztresel? Zato bi moral dati moj denar menjalcem in ob vrnitvi bi jaz prejel svojo lastnino z obrestmi. Vzemite mu torej talent in ga dajte tistemu, ki jih ima deset; kajti vsakemu, ki ima, se bo dalo in bo imel obilo, tistemu pa, ki nima, se bo vzelo še to, kar ima...‹« (Mt 25,14-30)

Slika: Rembrant, Prilika o talentih, www.pubhist.com


 

 

Oznanila

(Dražgoše, Železniki) Danes, pred godom sv. Cecilije povabljeni k ofru za naše organiste in zborovodje. Hvala za vaše darove v znak hvaležnosti in priznanja za njihovo celoletno skrb za lepoto bogoslužja. Na Zalem Logu bo ofer prihodnjo soboto, 25. 11.

V sredo, 22. 11., na god zavetnice cerkvene glasbe sv. Cecilije pa ob 19. uri pevci iz celotnega občestva povabljeni v Železnike k sv. maši na čast sv. Ceciliji.

 

Teden zaporov

Danes začenjamo teden zaporov (19. do 25. 11.) Letošnje geslo je »Nebesa pripovedujejo o Božji slavi … zato povzdigni oči!«.

Ko nas teža življenja pritisne ob tla, ni nujno, da molimo sklonjenih glav. Oči lahko povzdignemo k nebeškemu Očetu, ki na nas gleda z ljubeznijo. Lahko pogledamo gor in ugledamo njegovo prisotnost v čudežu stvarstva in živega sveta. Kadarkoli in kjerkoli kličemo in vpijemo v molitvi, je odziv ljubečega Boga: »Povzdigni oči, otrok!«

https://center-ecce.si/teden-zaporov-2023-nebesa-pripovedujejo-o-bozji-slavi-zato-povzdigni-oci/

 

Predpremiera dokumentarnega filma TV Slovenija o Stanetu Kregarju

V letu, v katerem se spominjamo 50-letnice smrti slikarja in duhovnika Staneta Kregarja, je TV Slovenija posnela dokumentarni film, ki bo predpremierno prikazan v dvorani Zavoda svetega Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano v sredo, 22. novembra, ob 18. uri.

 

50 let novih cerkvenih zvonov v Železnikih

Letos mineva 50 let kar je zvonik župnijske cerkve sv. Antona Puščavnika v Železnikih dobil nove zvonove. Izdelali so jih v podjetju Grassmayr iz Innsbrucka.

Ob 50. obletnici tega pomembnega dogodka, bodo pritrkovalci v cerkvi v Železnikih na panojih pripravili priložnostno razstavo, ki bo na ogled od prihodnje sobote, 25. 11. dalje. V soboto ob 15. uri bo pred praznikom Kristusa Kralja pritrkavanje delopusta z gosti. V nedeljo, 26. 11., bo ob 10. uri sv. maša za pritrkovalce in dobrotnike zvonov.

 

Misijonar Pedro Opeka v domovini

Od 1. do 6. decembra bo Slovenijo obiskal misijonar Pedro Opeka. Vabimo vas, da se udeležite javnih dogodkov, ki jih bo imel v tem času. Več informacij na plakatu in na spletni strani (www.missio.si) https://www.missio.si/blog/2023/11/10/misijonar-pedro-opeka-v-domovini/

 

Dan molitve za žrtve spolnih zlorab

(Sobota) Danes, 18. novembra, v Katoliški cerkvi v Sloveniji obhajamo dan molitve za žrtve spolnih zlorab. Pred sv. mašo bomo v ta namen molili rožni venec.

Molimo.
Nebeški Oče, ki ljubiš in skrbiš za vse svoje otroke, zlasti za najmanjše in najbolj ranljive, zaupamo ti življenja številnih otrok in ranljivih odraslih, ki so bili spolno zlorabljeni ter katerih zaupanje in nedolžnost sta bila uničena. Pomagaj nam, da bomo slišali njihove krike bolečine in prevzeli odgovornost za toliko uničenih življenj.
Molimo, da bi v naših skupnostih in družinah našli razumevanje in podporo ter da bi s pomočjo tvoje milosti zacelili svoje rane in ponovno našli notranji mir.
To nam podeli po našem Gospodu Jezusu Kristusu, tvojem Sinu ki s teboj v občestvu Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj. Amen.

Go to top