Mr 13 33 37 565

Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem: »... Čujte torej, ker ne veste, kdaj se vrne hišni gospodar zvečer, opolnoči, ob petelinjem petju ali ob zori da vas ne najde spečih, če pride nenadoma. Kar pravim vam, pravim vsem: Čujte!« (Mr 13,33-37)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Teden Karitas

S prvo adventno nedeljo zaključujemo teden Karitas. Hvala za darove, ki ste jih danes pri nabirki namenili za delovanje Karitas.

Delovanje Župnijske Karitas lahko podprete z darom v nabiralnik ali z nakazilom po položnici. V adventu pa tudi z nakupom adventnih venčkov in voščilnic v cerkvi pod korom.

Zaradi odpovedi Andrejevega sejma je na voljo veliko adventnih venčkov, ki jih dobite v cerkvi v Železnikih pod korom.

 

Adventni čas

Danes vstopamo v sveti adventni čas. Pri mašah bomo Boga prosili za blagoslov adventnih vencev. V cerkvi v Železnikih dobite pratiko, koledarje, kalilo in oglje in tudi miniaturne Šubičeve Jaslice.

 

Brezmadežno spočetje Device Marije

V sredo, 29. 11., smo začeli z obhajanem devetdnevnice pred slovenim praznikom brezmadežnega

spočetja Device Marije. Devetdnevnica je oblikovana s posebnimi pesmimi na čast Brezmadežni.

V petek, 8. 12., na praznik Brezmadežne, bodo praznične maše ob 8. in 19. uri.  Pri večerni sv. maši bo sprejem novih ministrantov.

 

Novi izredni delivci obhajila

Na 1. adventno nedeljo bodo v službo izrednih delivcev obhajila uvedeni novi sodelavci, ki bodo pomagali obhajati med mašo, kadar bi sicer obhajanje trajalo predolgo. Vsem delivcem obhajila se zahvaljujem za njihovo dolgoletno pomoč in pripravljenost v prihodnje.

 

Sv. Frančišek Ksaver, 3. 12.

Danes, 3. 12., na god sv. Frančiška Ksaverja, bo ob 16. uri bo pri Frančišku molitvena ura pred Najsvetejšim z rožnim vencem in z litanijami Srca Jezusovega. Ob 17. uri bo sv. maša. Pri tej sv. maši bo ofer za cerkev sv. Frančiška.

 

Loretska Mati Božja, 10. 12.

Prihodnjo nedeljo, 10. 12., bo sv. maša v Suši ob 16. uri. Pri sv. maši bo ofer za Sušo.

 

50 let novih cerkvenih zvonov v zvoniku župnijske cerkve v Železnikih

Vabljeni k ogledu razstave ob 50-letnici novih zvonov, ki so jo pritrkovalci postavili v cerkvi.

 

Prva sobota

(SOBOTA) Danes obhajamo prvo soboto v mesecu. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim. Medtem bo priložnost za sv. spoved. Po maši bomo molili litanije Matere Božje in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer bomo nadaljevali z molitvijo brevirja do 21. ure.

Go to top