Mr 1 29 39 565

Tisti čas je Jezus prišel iz shodnice in se z Jakobom in Janezom takoj napótil v Simonovo in Andrejevo hišo. Simonova tašča je ležala, ker je bila vročična, in brž so mu povedali o njej. Pristópil je, jo prijel za roko in jo vzdignil. Vročica jo je pustila in ona jim je stregla. Ko pa se je zvečerilo in je sonce zašlo, so prinašali k njemu vse bolnike in obsedene. Vse mesto se je zbralo pred vrati. In ozdrávil je veliko bolnikov z različnimi boleznimi in izgnal veliko hudih duhov, ki pa jim ni dovôlil govoriti, ker so ga poznali. (Mr 1,29-39)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

Ofer za razsvetljavo in kurjavo

Iskrena zahvala za vaše darove, ki ste jih danes (v nedeljo po svečnici) pri ofru namenili za pokritje stroškov razsvetljave in kurjave.

 

Svetovni dan bolnikov – 11. 2.

Svetovni dan bolnikov vsako leto obhajamo na god Lurške Matere Božje, 11. 2. Zato bo v soboto, 10. 2., in nedeljo, 11. 2., pri vseh sv. mašah blagoslov bolnih. Vedno pa lahko prosite za podelitev bolniškega maziljenja in drugih zakramentov.

Osrednja slovesnost ob svetovnem dnevu bolnikov bo pri Mariji Pomagaj na Brezjah v nedeljo, 11. 2., ob 10. uri. Vodil jo bo mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

 

Zimski oratorijski dan

Zimski oratorijski dan za otroke od 1. do 7. razreda iz vseh treh župnij bo potekal v Železnikih v petek, 23. 2. Začetek ob 9. uri in zaključek s sveto mašo ob 17. uri.

Prijavnice dobite na spletni strani in v cerkvi. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 19. 2., oziroma do zapolnitve mest. Število je omejeno na 35.

 

Vpis otrok v Antonov vrtec

Antonov vrtec vabi k vpisu predšolskih otrok za vse starostne skupine za šolsko leto 2024/2025. Informacije ter vloge za vpis dobite v Antonovem vrtcu in na:  www.antonov-vrtec.si. Vloge oddajte do 12. 3. osebno ali po pošti.

 

Blagoslov na god sv. Blaža (Sobota, 3. 2.)  

Danes obhajamo god sv. Blaža. Po sv. maši bomo zaupno prosili, naj nas Bog po priprošnji svetega Blaža reši bolezni v grlu in vsakega drugega zla.

 

Duhovne vaje za birmance

Ta konec tedna so bodoči birmanci iz občestva Dražgoše, Zali Log in Železniki na duhovnem vikendu v Domu na Kureščku.

Birmance, njihove botre, družine in vse, ki smo vključeni v njihovo pripravo na prejem zakramenta sv. birme, podprimo z molitvijo.

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in prenovil boš obličje zemlje. Molimo.
Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude.
Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

Go to top