Mr 9 2 10 565

Tisti čas je Jezus vzel Petra, Jakoba in Janeza in jih same zase peljal na visoko goro. Vpričo njih se je spreménil. Njegova oblačila so postala bleščeča, nadvse bela, da jih tako ne more pobeliti noben belivec na svetu…  In medtem ko so šli z gore, jim je naróčil, naj nikomur ne pripovedujejo tega, kar so videli, dokler Sin človekov ne vstane od mrtvih. To besedo so ohranili zase in se med seboj spraševali, kaj pomeni vstati od mrtvih. (Mr 9,2-10)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

Prvi petek in prva sobota

V marcu bo obisk bolnikov in ostarelih po domovih v petek, 1. 3. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek, 1. 3., izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Molitev bodo vodili bodoči birmanci. Pred sv. mašo in med njo bo spovedoval tudi eden od br. kapucinov.

V Železnikih bomo prvo soboto obhajali v soboto, 2. 3. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca. Po maši bomo molili litanije in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu in molili brevir do 21. ure.

 

Pobožnost križevega pota in rožnega venca

V Železnikih v postu molimo križev pot vsak postni petek po sv. maši.

Prihodnjo, 3. postno nedeljo, 3. 3., ga bomo molili ob 14. uri pri sv. Frančišku. 

V Dražgošah in na Zalem Logu molimo žalostni del rožnega venca pol ure pred sv. mašo.

 

Dekanijski križev pot v Kočevskem Rogu

Na tiho nedeljo, 17. 3., bomo poromali v Kočevski Rog na dekanijski križev pot. Odhod avtobusa izpred cerkve v Železnikih bo ob 12.45. Križev pot pričnemo ob 15. uri. Prijave zbiramo do nedelje, 10. 3. Lepo povabljeni!

 

Zimski oratorijski dan

Hvaležni smo za odlično izpeljavo zimskega oratorijskega dneva, ki se ga je udeležilo 45 otrok in 20 animatorjev.

 

Vpis otrok v Antonov vrtec

Antonov vrtec vabi k vpisu predšolskih otrok za vse starostne skupine za šolsko leto 2024/2025. Informacije ter vloge za vpis dobite v Antonovem vrtcu in na spletu: www.antonov-vrtec.si. Vloge oddajte do 12. 3. osebno ali po pošti.

Go to top