Jn 12 20 33 565

Tisti čas je bilo med tistimi, ki so na praznik prišli počastit Boga, tudi nekaj Grkov. Ti so stopili k Filipu, ki je bil iz Betsájde v Galileji, in ga prosili: »Gospod, radi bi videli Jezusa.« Filip je šel in to povedal Andreju. Andrej in Filip pa sta stopila k Jezusu in mu to povedala. Jezus jima je odgovóril: »Prišla je ura, da se Sin človekov poveliča. Resnično, resnično, povem vam: Če pšenično zrno ne pade v zemljo in ne umre, ostane sámo; če pa umre, obrodi obilo sadu. Kdor ljubi svoje življenje, ga bo izgúbil; kdor pa sovraži svoje življenje na tem svetu, ga bo ohranil za večno življenje ... (Jn 12,20-33)

 

 Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Oljčne vejice

Kmetje po Slovenski Istri vsako leto pripravijo oljčne vejice za cvetno nedeljo. Oljčne vejice že lahko dobite v cerkvi v Železnikih pod korom. Hvaležni so tudi za vsak prispevek in dar, ki gre za obnovo istrskih cerkva.

 

Radijski misijon na Radiu Ognjišče

Radijski misijon bo potekal od 17. do 23. 3. S svojimi razmišljanji v dnevnih govorih (ob 17.00) bo sodeloval br. Štefan Kožuh.

Misijonski nagovori bodo vsak dan ob 11.15 in 17.00. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro.  V petek, 22. 3., bo spovedni dan. V škofjeloški dekaniji bo priložnost za spoved od jutra do večera pri kapucinih v Škofji Loki. 

 

Teden družine 2024

Letos »teden« družine poteka od 19. do 23. 3. v času, ko so vse priprave usmerjene na veliko noč. Geslo tedna družine je zato: Velikonočna skrivnost v družinskem življenju. Sv. maša na praznik sv. Jožefa, 19. 3., bo ob 8. in 19. uri. Na praznik Gospodovega oznanjenja, 23. 3., pa bo sv. maša ob 8. uri. Večerna maša pa bo že maša Cvetne nedelje.

 

Velikonočno spovedovanje

Pri verouku bo spoved od 19. do 21. 3. V Železnikih je možnost za sv. spoved pol ure pred vsako sv. mašo. Spovednik od drugod bo na voljo v torek, 26. 3., od 18. dalje in med sv. mašo.

 

Sestanek – prvo sv. obhajilo

Sestanek za starše prvoobhajancev bo v sredo, 20. 3., ob 20. uri  v cerkvi v Železnikih.

 

Pobožnost križevega pota in rožnega venca

V Železnikih molimo križev pot vsak postni petek po sv. maši.

 

Veliki teden in velikonočno praznovanje

Na cvetno nedeljo, 24. 3., v spomin na Jezusov slovesni vhod v Jeruzalem blagoslavljamo zelenje in butarice. Blagoslovi zelenja bodo pri vseh nedeljskih mašah. Pri sv. maši ob 10. uri bo blagoslov zelenja pred cerkvijo v Železnikih. Pri vseh sv. mašah bodo z branjem pasijona sodelovali bodoči birmanci.

 

Papeška nedelja

Ob obletnici izvolitve papeža Frančiška obhajamo papeško nedeljo. Povabljeni, da sedaj skupaj zmolimo zanj in na koncu zapojemo zahvalno pesem:
Oče naš … , Zdrava Marija … , Slava Očetu … Tebe Boga hvalimo!

Go to top