Lk 24 35 48 565

Tisti čas sta učenca pripovedovala, kaj se je zgodilo na poti in kako sta prepoznala Jezusa po lomljenju kruha. Ko so se oni pogovarjali o tem, je sam stopil mednje in jim rekel: …  »To so besede, ki sem vam jih povedal, ko sem bil še pri vas: Mora se izpolniti vse, kar je pisano o meni v Mojzesovi postavi, prerokih in psalmih.« Tedaj jim je odprl um, da so doumeli Pisma. Rekel jim je: »Tako je pisano: Mesija bo trpel in tretji dan vstal od mrtvih, in v njegovem imenu se bo oznanilo vsem narodom spreobrnjenje v odpuščanje grehov, s čimer bodo začeli v Jeruzalemu. Vi ste priče teh reči.« (Lk 24,35-48)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

Teden molitve za duhovne poklice

Danes vstopamo v teden molitve za duhovne poklice, ki tradicionalno traja od 3. do 4. velikonočne nedelje, to je od 14. do 21. 4. Potekal bo pod geslom Prosite Gospoda žetve.

Z molitvijo za duhovne poklice prosimo, da bi se naši mladi, naše družine in vsi verni osvobodili strahu pred jasnim, odločnim in požrtvovalnim odgovorom na Božji klic.

 

Sestanek za sv. birmo

Sestanek za starše birmancev bo v sredo, 17. 4., ob 20. uri v cerkvi v Železnikih.

 

Srečanje družin ljubljanske nadškofije

V soboto, 20. aprila, popoldan, bo na Brezjah srečanje družin ljubljanske nadškofije pod geslom »Vzemi Boga zares!«. Po uvodnem slavljenju v čast Mariji bo pripravljen raznolik program za otroke, najstnike in starše. Srečanje se zaključi s sv. mašo ob 16. uri, ki jo bo daroval nadškof Zore. Vabljeni torej na Brezje to soboto ob 14. uri.

 

Animatorski vikend za oratorij

Prihodni konec tedna od petka, 19. 4., do nedelje, 21. 4. z animatorji odhajamo v Sečovlje na pripravljalni vikend za letošnji poletni oratorij. Prijave sprejemamo še do tega ponedeljka, 15. 4., po telefonu (SMS) ali na e-naslov: zupnija.zelezniki@rkc.

Sv. maša bo zato v petek, 19. 4., v Železnikih namesto ob 19. uri že ob 8. uri zjutraj.

 

Molitev za birmance in prvoobhajance

Ob koncu združimo molitve za naše birmance in prvoobhajance: 

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.
Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Go to top