Binkosti 565

Kadar pa pride Tolažnik, ki vam ga bom jaz poslal od Očeta, Duh resnice, ki izhaja od Očeta, bo on pričeval o meni. Pa tudi vi boste pričevali, ker ste od začetka pri meni …
Ko pa pride on, Duh resnice, vas bo vodil k popolni resnici; ne bo namreč govoril sam od sebe, temveč bo govoril, kar bo slišal, in vam bo oznanjal prihodnje reči.
(Jn 15,26-27;16,12-15)

Slika: Jan van 't Hoff, Binkošti, izlitje Svetega Duha, olje na platno, www.gospelimages.com


 

Oznanila

Sveta birma v našem občestvu

Hvaležni smo Bogu za 32 veroučencev 9. razreda iz našega občestva (1 – Dražgoše, 6 – Zali Log in 25 – Železniki), ki bodo v soboto, 18. maja 2024, prejeli zakrament svete birme. Bogu hvala tudi za vse, ki ste sodelovali pri pripravah in praznovanju sv. birme.

 

Binkošti – celonočno češčenje Najsvetejšega

Ob zaključki binkoštne devetdnevnice, v soboto, 18. 5., se bo v Železnikih po maši ob 19. uri začelo celonočno češčenja Najsvetejšega. Zaključek bo s sv. mašo v nedeljo, 19. 5.,  ob 8. uri. Pod korom se vpišite na seznam za nočno češčenje.

 

Binkošti – žegnanje za Dražgoše

Na binkošti, 19. 5., bo ob žegnanju sv. maša v Dražgošah ob 10. uri. Sv. maša bo tudi v Železnikih ob 8. uri in v Suši ob 16. uri, ko bo zaobljubljena sv. maša za Sv. Lenart in Javorje.

 

Binkoštni ponedeljek

Jutri (v ponedeljek) je binkoštni ponedeljek, praznik Marije, Matere Cerkve. Ob 19. uri bo sv. maša s šmarnicami.

 

Poletni oratorij 2024 »Blagor zvestim«

Otroci in animatorji, povabljeni na oratorij. Prijavnice za otroke so na voljo v cerkvi in na spletni strani. Prijave sprejemamo do petka 31. maja. Animatorji pa se nam pridružite ob sobotah po maši.

 

Vpis v prvi razred verouka

Starši bodočih veroučencev! Za prijavo otroka v 1. razred verouka v letu 2024/25, prinesite izpolnjeno prijavnico v župnijsko pisarno do konca junija 2024. Prijavnice so na voljo v cerkvi v Železnikih in na spletni strani.

 

Molitev za birmance in prvoobhajance

Ob koncu se združimo v molitvi k Svetemu Duhu za naše prvoobhajance in birmance.

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. * Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. * In prenovil boš obličje zemlje. * Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. * Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude.  * Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

 

Go to top