Durer Trinity 565

Tisti čas se je enajst učencev odpravilo v Galilejo na goro, kamor jim je bil Jezus naróčil. Ko so ga zagledali, so se mu do tal priklonili, nekateri pa so dvomili. Jezus je pristopil in jim spregovóril: »Dana mi je vsa oblast v nebesih in na zemlji. Pojdite torej in poučujte vse narode. Krščujte jih v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha in učite jih izpolnjevati vse, kar koli sem vam zapovedal! In glejte: jaz sem z vami vse dni do konca sveta.«
(Mt 28,16-20)

Slika: Albrecht DÜRER, Poklon Sveti Trojici, www.wga.hu


 

Oznanila

V tem tednu bo v okviru rednih veroučnih ur zaključek verouka s spovedjo in podelitvijo spričeval.

 

Sveto Rešnje telo in kri

V četrtek, 30. 5. obhajamo zapovedan praznik Svetega Rešnjega telesa in krvi. Sveta maša bo v Železnikih v ob 8. uri in 19. uri. Po večerni sv. maši bo procesija.

Vsi, ki ste zadolženi za postavitev oltarjev, za nošenje neba, bander, za pritrkavanje, prosim, poskrbite za vse potrebno. Otroci, še posebno prvoobhajanci, pa naberite cvetje za posipavanje pri oltarjih.

 

Zaključek šmarnic

V petek, 31. 5., ko bo zaključek letošnjih šmarnic, otroci s seboj prinesite svoje škatle molitve, da boste zbrane listke z molitvenimi nameni stresli v skupno občestveno škatlo molitve, ki jo bomo postavili pred oltar. Po sv. maši pa vse šmarničarje čaka še sladko presenečenje.

 

Vrtnice 2024 – Ljubezen ni ljubljena!

V Železnikih se bomo v mesecu juniju pri mašah zbirali ob branju vrtnic, ki jih je napisal frančiškan br. Miran Špelič OFM.

 

Poletni oratorij 2024 »Blagor zvestim«

Otroci in animatorji, povabljeni na oratorij. Prijavnice za otroke so na voljo v cerkvi in na spletni strani. Prijave sprejemamo do petka 31. maja. Tistim, ki se bodo prijavili pozneje, zaradi oddaje naročil ne bomo mogli zagotoviti majice. Animatorji pa se nam pridružite ob sobotah po maši.

 

Vpis v prvi razred verouka

Starši bodočih veroučencev! Za prijavo otroka v 1. razred verouka v letu 2024/25, prinesite izpolnjeno prijavnico v župnijsko pisarno do konca junija 2024. Prijavnice so na voljo v cerkvi v Železnikih in na spletni strani.

 

Oklic

(Železniki) Krščanski zakon želita skleniti ženin Jan Pfajfar in nevesta Anamarija Čosić.
Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

 

Molitev za novomašnika, naše birmance in prvoobhajance

Ob koncu se združimo v molitvi k Svetemu Duhu za novomašnika ter za naše prvoobhajance in birmance.
Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. * Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. * In prenovil boš obličje zemlje. * Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. * Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude.  * Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Go to top