Mr 31 6 565 1

Jezus je spet šel v shodnico in tam je bil človek, ki je imel suho roko. Prežáli so nanj, ali ga bo ozdravil v soboto, da bi ga tožili. Tedaj je rekel možu s suho roko: »Vstani in stopi v sredo!« Njim pa je rekel: »Ali se sme v soboto delati dobro ali zlo, življenje rešiti ali uničiti?« Ti pa so molčali. Jezno jih je premeril z očmi in žalosten nad zakrknjenostjo njihovih src rekel človeku: »Iztegni roko!« Iztegnil jo je in roka je bila ozdravljena. In farizeji so takoj odšli in se s herodovci posvetovali zoper njega, kako bi ga umorili. (Mr 2,23-3,6)

Slika: bizantinski mozaik, wikipedia.org/wiki/Monreale_Cathedral_mosaics


 

Oznanila

V tem tednu je bil zaključek verouka. Hvala katehistinjam za celoletno požrtvovalno katehetsko delo ter birmanskim animatorjem za pomoč pri pripravi birmancev.

Otroci, tudi v poletnih mesecih radi pridite k sv. maši in do konca avgusta napolnite liturgični zvezek z nedeljskimi in prazničnimi nalepkami.

 

Zaključek šmarnic

V petek, 31. 5., je bil zaključek letošnjih šmarnic. Otroci so s seboj prinesli svoje škatle molitve, da so zbrane listke z molitvenimi nameni stresli v skupno občestveno škatlo molitve, ki smo jo postavili pred oltar.

 

Vrtnice 2024 – Ljubezen ni ljubljena!

V Železnikih se bomo v mesecu juniju pri mašah zbirali ob branju vrtnic z naslovom – Ljubezen ni ljubljena, ki jih je napisal frančiškan br. Miran Špelič OFM.

 

Prvi petek in prva sobota v juniju in juliju

V juniju bo obisk bolnikov in ostarelih po domovih v petek, 7. 6.  Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

Na prvi petek, 7. 6., je praznik Srca Jezusovega. Izpostavitev Najsvetejšega bo ob 18. uri. Pred sv. mašo bo možnost za sv. spoved.

Na prvo soboto, 8. 6., je obhajamo Brezmadežno Srce Marijino. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca. Po maši bomo molili litanije in obnovili posvetitev Marijinemu Brezmadežnemu Srcu in molili brevir do 21. ure.

 

Bisernomašnik msgr. France Dular

V soboto, 8. 6., bo ob 10. uri v novomeški stolnici msgr. France Dular daroval svojo biserno mašo.

V našem občestvu je deloval trinajst let, od 15. avgusta 1993 do 30. julija 2006.

 

Vpis v prvi razred verouka

Starši bodočih veroučencev! Za prijavo otroka v 1. razred verouka v letu 2024/25, prinesite izpolnjeno prijavnico v župnijsko pisarno do konca junija 2024. Prijavnice so na voljo v cerkvi v Železnikih in na spletni strani.

 

Molitev za novomašnika, naše birmance in prvoobhajance

Junij je mesec mašniških posvečenj. Ob koncu se zato združimo v molitvi k Svetemu Duhu za letošnjega novomašnika iz Ljubljanske škofije pa tudi za naše prvoobhajance in birmance.

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. * Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. * In prenovil boš obličje zemlje. * Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. * Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude.  * Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Go to top