Mr 3 35 565

Okrog Jezusa je sedela množica in so mu rekli: »Glej, tvoja mati, tvoji bratje in tvoje sestre so zunaj in te želijo.« Odgovóril jim je: »Kdo je moja mati in kdo so moji bratje?« In ozrl se je po tistih, ki so sedeli okrog njega, in rekel: »Glejte, to so moja mati in moji bratje! Kdor namreč izpolnjuje Božjo voljo, ta je moj brat, sestra in mati.« (Mr 3,20-35)

Slika: catholic-daily-reflections.com


 

Oznanila

56. narodno romanje bolnikov invalidov in starejših na Brezje

V soboto, 15. 6., bo vseslovensko romanje bolnikov invalidov in starejših na Brezje. Romanje se prične ob 9. uri, s petjem, molitvijo rožnega venca.

Slovesna sveta maša bo ob 10. uri, na trgu pred baziliko Marije Pomagaj.

 

Devetdnevnica in maša za domovino

Pred dnevom državnosti, 25. 6., bomo od nedelje, 16. 6., dalje obhajali devetdnevnico za domovino. V ta namen bomo v Železnikih pol ure pred sv. mašo oz. ob 18.30 molili rožni venec za domovino.

Ob zaključku devetdnevnice bo v ponedeljek, 24. 6., v cerkvi sv. Antona ob 19. uri maša za domovino.

 

Vpis v prvi razred verouka

Starši bodočih veroučencev! Za prijavo otroka v 1. razred verouka v letu 2024/25, prinesite izpolnjeno prijavnico v župnijsko pisarno do konca junija 2024. Prijavnice so na voljo v cerkvi v Železnikih in na spletni strani.

 

Prva sobota

(SOBOTA) Danes obhajamo prvo soboto v mesecu. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim. Medtem bo priložnost za sv. spoved.

Po maši bomo molili litanije Matere Božje in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer bomo nadaljevali z molitvijo brevirja do 21. ure.

Pred nedeljskim referendumom povabljeni k tej molitvi za blagor naše domovine in Evrope.

 

Molitev za novomašnika, naše birmance in prvoobhajance

Junij je mesec mašniških posvečenj. Ob koncu se zato združimo v molitvi k Svetemu Duhu za letošnjega novomašnika iz Ljubljanske škofije pa tudi za naše prvoobhajance in birmance.

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. * Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. * In prenovil boš obličje zemlje. * Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. * Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude.  * Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Go to top